Egy szomszéd már korábban hívta a rendőrséget a Zöldlomb utcai családgyilkosság helyszínére, de nem mentek ki

gyilkosság
Mihádák Zoltán/MTI

Mint arról korábban beszámoltunk egy II. kerületi lakásban egy férfi előbb élettársával és négyéves kisfiukkal, majd magával is végzett.

Egy férfi megölte élettársát és gyerekét egy budai társasházban

A II. kerületi Zöldlomb utcában, egy társasház második emeleti lakásban a 35 éves S. Levente megölte 31 éves élettársát, és 4 éves közös gyereküket; a férfi ezután öngyilkos lett - olvasható a rendőrség honlapján. A budai lakásba pénteken 11 óra 55 perckor a tulajdonos hívta ki a rendőröket, mert nem tudta elérni telefonon a bérlőit.

A legfrissebb információk szerint az egyik szomszéd szerda éjjel furcsa hangokra lett figyelmes és mivel másnap sem látta a családot, hívta a rendőrséget, akik végül nem küldtek járőröket a helyszínre. A szomszéd azért is foghatott gyanút, mert a családban rendszeresek voltak a veszekedések.

A BRFK sajtószóvivője a 444.hu megkeresésére azt válaszolta, "a családdal kapcsolatban összesen háromszor érkezett bejelentés. Első alkalommal augusztus 20-án - ez volt az az eset, amikor a férfi fenyegetette a nőt, hogy bezárja a lakásba. A járőrök kimentek a helyszínre, ahol azt mondták nekik, már rendezték a vitát. Augusztus 22-én délelőtt érkezett újabb bejelentés, ekkor hívta őket az egyik szomszéd azzal, hogy szerda éjjel furcsa hangokat hallott a lakásból, de azóta nem látta egyik családtagot sem. A harmadik hívás már a lakás tulajdonosától érkezett, aki nem tudott bejutni a lakásba. Az ő hívására érkeztek meg végül azok a rendőrök, akik péntek délelőtt a három holttestet megtalálták."

Elmondása szerint bár az ügyeletes hibát követett el, de amennyiben a szomszéd hívására kivonultak volna, már akkor sem tudták volna megmenteni a családot, ugyanis akkor már 24 órája halottak voltak. Az elsődleges orvosi vélemény szerint a halál 2019. augusztus 21-én reggel hat és nyolc óra között állt be.

A rendőrség közölte, hogy Budapest rendőrfőkapitánya elfogadhatatlannak tartotta az intézkedés elmulasztását, ezért azonnali vizsgálatot rendelt el. Az ügy kivizsgálása 2019. augusztus 24-én befejeződött, és megállapította az ügyeletes mulasztását, ezért fegyelmi eljárás indult ellene.

 

Láttál valami izgalmasat?
Küldd be nekünk!

Friss

1
sss
2020. február 26. | 16:40
sss
2020. február 26. | 15:59
A Nemzeti Népegészségügyi Központ részéről semmilyen továbbképzésben nem részesültek.