Színes: nem jött be a "polginak" a narancs-lila csere Újpesten

Déri Tibor
Déri Tibor (balra) és az üres fideszes lila stand
Alfahír

Ahogy az várható volt, a fideszes Wintermantel Zsolt, jelenlegi újpesti polgármester nem fideszes (narancssárga) színekben vág neki az önkormányzati választásoknak, a standjai lilába borultak, a sarokban elrejtett Fidesz-logóval. 

Középen Déri Tibor aláírást gyűjt, háttérben a lila fideszes stand, jobbra a szinté lila momentumos
Alfahír

Nyilván, a színválasztás a lokálpatrióta érzésekre játszik, de pechére az ellenzéki pártok többsége által támogatott polgármesterjelöltet, Déri Tibort adó Momentum színe is lila, így a párt saját aktivistái szintén lilában gyűjtötték az aláírásokat a piaccsarnok előtt - tovább gyengítve Wintermantel stábjának esélyeit - ahol leginkább lelkes diákmunkások mosolyogtak az elhaladó tömegre. 

Mielőtt bementem volna vásárolni a Csarnokba, eltöltöttem kint úgy 20-30 percet, hogy ne írjak valótlanságot, és addig 3 ember írt alá a lila fideszesnek, ennyi idő alatt még a Mi Hazánk és a Sétáló Budapest is több aláírást gyűjtött (leellenőrizem). 

Hogy mi lesz Wintermantel Zsolt támogató aláírásainak sorsa, még nem tudni, azt viszont - csak úgy - jegyezzük meg, hogy Újpesten nemcsak az országgyűlési választások során akadtak anomáliák a választópolgárok adatainak kezelése során, hanem már az önkormányzati választásokra való felkészülési is okozott meglepetéseket.

Utóbbiról itt írtunk: 

Ismeretlen külföldiek nevére küldtek választási értesítőt Újpesten, a jegyző feljelentette az ügyet nyilvánosságra hozó idős hölgyet

Hat, nevük alapján feltehetően közel-keleti származású választópolgárnak küldött értesítőt a nemzeti Választási Iroda egy újpesti társasházba. A probléma csupán az, hogy a lakás tulajdonosának fogalma sincs róla, kik ezek az emberek. A különböző újpesti Facebook-csoportokban napok óta futótűzként terjed egy bejegyzés, mely szerint az egyik Nyár utcai társasház lépcsőházában az egyik lakó talált hat darab, nevük alapján feltehetően arab személyek részére kiállított választási értesítőt.

Frissítés: 

Sikerült neki.