Megkezdődött Kötcsén a fideszes dzsembori: mindenki szül és házasodik, Karácsony meg cikibb Berkinél

Megkezdődött Kötcsén a fideszes dzsembori: mindenki szül és házasodik, Karácsony meg cikibb Berkinél

Tizenkilencedik alkalommal kerül megrendezésre a kötcsei Dobozy-kúriában a Polgári Piknik elnevezésű zártkörű találkozó, aminek fő attrakciója Orbán beszéde. A miniszterelnök nem is lőtt el semmit előzetesen a szónoklatából, hiszen az újságírókon a TEK-esek segítségével szó nélkül sikerült átvergődnie. Voltak azonban, akik megálltak egy-két mondat elejéig, hogy szerepéhez méltón nyilatkozzon.

Novák Katalin elmondta, hogy a demográfiai tendenciák pozitív irányba mutatnak, húszéves csúcson van a házasságkötések száma, nő a gyermekvállalási kedv, csökken a válások, a csecsemőhalandóság és az abortuszok száma, aminek szabályozásához továbbra sem kívánnak hozzányúlni. Pedig Kövér László a héten Budapesten megrendezésre kerülő III. Demográfiai Csúcson eléggé nekiment az abortuszra kényszerülőknek, mert szerinte azok önző módon, a saját boldogulásukat szem előtt tartva vettek el a magyaroktól egy életet. Úgy fogalmazott, hogy „az abortusz több magyart vett el, mint a két világháború, 1956 és Trianon”. Ezután nem csoda, ha felmerült a kérdés, vajon a kormány tervezi-e az abortuszszabályozás szigorítását.

Aztán jött Kósa Lajos, a Fidesz önkormányzati választásokért felelős kampányfőnöke, aki a budapesti ellenzéki jelöltet, Karácsony Gergelyt megint összevetette a néhány hete a semmiből érkező, de a Fidesz pozícióját erősítő (és azóta fővárosi kampányát is ráépítő) celebbel, Berki Krisztiánnal. Mondván, hogy "Karácsony Gergely kifejezetten ciki" és annyira alkalmatlan, hogy rajta semmilyen összefogás nem segít.

Ha valaki ennyire alkalmatlan, akkor azon lehet vitatkozni, hogy a Berki bizonyos értelemben még jobb is, mint a Karácsony

– közölte Kósa, aki az OLAF azon megállapításával kapcsolatban, hogy hazánkban van a legtöbb gond az uniós péntek felhasználásával, azt mondta, hogy „a svájci óragyáraknál is jobb hibaszázalékkal használják fel a támogatásokat”.