A Fidesz aláírásokkal segített be Egerben a "független" jelöltnek

A Fidesz aláírásokkal segített be Egerben a "független" jelöltnek

A választási rend megsértéséért feljelentést tesz az egri ellenzék, miután gyanús egyezések voltak a fideszes Habis László és a "független" Bódis Bianka aláírásgyújtő ívén.

Schmuck Andor egykori munkatársa, Bódás Bianka független polgármesterjelöltként indulna Egerben. Bódás 400 ajánlást adott le a Helyi Választási Bizottságnak, melyek közül a grémium 301-et talált érvényesnek. A HVB egyik delegált tagja, egy rövid vizsgálat után, 33 olyan ajánlást talált, amelyek egyaránt szerepeltek Habis László, fideszes polgármesterjelölt, és Bódás Bianka ajánlóívein, de az aláírások eltérőek voltak.

Az érintettek közül, tanúk előtt, többen is írásban nyilatkoztak arról, hogy ők Bódás Biankára nem adtak támogató aláírást. Így tehát bizonyítottá vált, hogy a Habis Lászlóra adott támogató ajánlásokkal visszaéltek.

Az eset után az Egységben a Városért Egyesület polgármesterjelöltje, Mirkóczki Ádám sajtóközleményében felszólítja Habis Lászlót, hogy azonnal adjon magyarázatot arra, hogy a saját támogatóinak személyes adatai hogyan kerültek egy másik jelölt ajánlásai közé.

Habis Lászlónak arra is választ kell adnia, hogy őt személyesen milyen felelősség terheli az ügyben, és ki vagy kik követték el a nyilvánvaló visszaélést? Választ várunk arra is Habis Lászlótól, hogy lemásolták-e a saját támogatóik adatait? Készültek-e „Habis-listák”? Az Egységben a Városért Egyesület feljelentést tesz a rendőrségen ismeretlen tettes ellen, személyes adattal való visszaélés és a választások rendje elleni bűncselekmény miatt!

- áll az egri ellenzék sajtóközleményében.  

Bódás Bianka a saját Facebook-oldalán reagált a történtekre. Állítása szerint 

Az átkozott jelenlegi diktatórikus rendszer állítólag vizsgálja az aláírásaim hitelességét. 

Bódás kiemelte, hogy nem tervezi a visszalépését és továbbra is kitart az indulás mellett.