A honvédelmi miniszter nem tud arról, hogy Orbán Viktor leváltaná

A Népszava hétfői információi szerint meneszthetik a honvédelmi tárca éléről Benkő Tibort. A Honvédelmi miniszter most az InfoRádió Aréna című műsorában arról beszélt, hogy neki nem szólt a miniszterelnök, hogy nem tart igényt a munkájára.

A lap korábban azt írta, hogy Benkő Tibort nem biztos, hogy alkalmasnak tartják a hadsereg teljes modernizációjának levezénylésére, ezért még az idén távoznia kell a Honvédelmi Minisztérium (HM) éléről. 

Benkő Tibor az InfoRádióban elismerte, hogy olvasta a távozásáról szóló híreket, de ahogy elmondta:

"Biztos forrásból tudom mondani, hogy én nem tudok ilyen dologról."

Benkő hozzátette, hogy 2018 májusában-júniusában már elmondták, hogy a Magyar Honvédség megújul. Végrehajtják, hogy a Magyar Honvédség parancsnoksága és a Honvédelmi Minisztérium külön szervezeti egységként működjön.

"A jövővel kapcsolatban pedig az a fontos, hogy a honvédelmi és haderőfejlesztési program azon fejezete, amely a vezetést foglalja magában, az további változtatást igényel. Éppen ezért történnek személyi változtatások és személycserék is ebben a minisztériumban"

- vázolta a helyzetet Benkő Tibor honvédelmi miniszter.

Meggyőződése, hogy a Honvédelmi Minisztériumnak nem gazdasági társaságokat kell támogatni és irányítani, hanem a katonai képességeket kell visszaállítania azokkal a feladatokkal, amelyeket ma gazdasági társaságok, korábbi katonai szervezetek látnak el.

Benkő-bukta: 9 éve már megpróbálták kiszervezni a HM-cégeket, de akkor még a józan ész győzött

Hétfő reggel azzal nyitott a Népszava, hogy információ szerint meneszthetik a honvédelmi tárca éléről Benkő Tibor t, sőt, a minisztérium egyik workshopján Erdélyi Lajos, a HM humánpolitikáért felelős helyettes államtitkára arról beszélt: a hadsereg legnagyobb problémája ma a lemorzsolódás, és az, hogy nem képesek vonzerőt teremteni a legfiatalabb generációk számára, ezért teljes változásra van szükség a szervezeti kultúrában.