"Pártkatonák helyett hiteles emberekre van szükség"

.

Lakossági fórumot tartott a "Gödi Összefogás" a József Attila Művelődési Házban. Az ellenzék polgármester-jelöltje, a civilben vállalatfejlesztéssel foglalkozó, Balogh Csaba szerint a városnak mihamarabbi változásokra van szüksége.

Az MSZP és a baloldali kamupárt, Liberálisokon kívül mindenki beállt az ellenzéki összefogás polgármester-jelöltje, Balogh Csaba mögé. Gödön immáron 13 éve a kormánypárti Markó József a polgármester. A város azon agglomerációs települések közé tartozik, ahol folyamatosan növekszik a lakosság száma, azonban a területnövekedés, nem tud tempót tartani a városi infrastruktúra fejlesztéseivel.

Történt ugyanis, hogy a Temető-tábla parcellázását rendkívüli ülésen elfogadta a kormánypárti többségű képviselő-testület, azonban a jelenlegi ellenzék ezt szeretné korrigálni, ugyanis véleményük szerint a város jelentős mértékben el van maradva infrastruktúra terén ahhoz, hogy ilyen drasztikus lakosságnövekedést tervezzen be.

Balogh Csaba szerint egyébként a legnagyobb gond az, hogy a város és a lakók között nincs semmilyen nyílt kommunikáció. A jövőben, mivel fontos változások előtt áll a város, szükség lesz arra, hogy folyamatos diskurzus alakuljon ki a település lakosságával. Éppen ezért az a gödi összefogás terve, hogy a jobb kommunikáció érdekében szeretnének minden titkosított dokumentumot nyilvánosságra hozni az ipari területek környékén élő lakosok védelmében.

A város életében fontos szerepet játszik a Samsung gyár is, amely nyilván komoly munkalehetőséget ad a városban élőknek, azonban eddig nem történt semmilyen számonkérés abban a tekintetben, hogy megfelel-e a multinacionális cég a környezetvédelmi előírásoknak.

„Másfelől komoly probléma a város életében, hogy a népességnövekedés miatt, fontos volna a bölcsődei -és óvodai férőhelyek számát növelni. Amit hirdetnek helyben, hogy több férőhely van az sajnos nem igaz, ugyanis a régi óvodák helyére építették őket.”  

- teszi hozzá Balogh Csaba.

A közbiztonságot érintő kérdésben úgy felelt, hogy 2003 óta nem történt semmilyen fejlesztés a helyi rendőrségnél, ráadásul nem áll rendelkezésre megfelelő számú autó sem a járőrözésre.

A népes közönség előtt tartott lakossági fórumra más pártok képviselőit is meghívták. Többek között: Kerpel-Fronius Gábor, Tordai Bence, Kendernay János, Varju László és Stummer János is.

A Jobbik országos kampányfőnöke, Stummer János szerint örömteli, hogy az ország nagy részével ellentétben, Gödön eddig tisztességesen zajlik a kampány.

„Ugyanakkor az örömteli, hogy nemcsak Gödön, de az egész országban óriási várakozás előzi meg a választást. Az a tapasztalatom, hogy rengeteg ember jön oda hozzánk, hogy megossza véleményét velünk. Sokan szurkolnak és támogatnak minket azért, hogy helyi szinten meg tudjuk törni a NER-t.”

Stummer János hozzátette, hogy nagyon hisz abban, hogy október 13-án nem a pártkatonákat, hanem azokat a helyi hiteles embereket fogják választani, akik nem az állampárt akaratát akarják képviselni, hanem a választókét.