Bencsik János feljelentést tett a félkészen átadott játszótér ügyében

Bencsik János feljelentést tett a félkészen átadott játszótér ügyében

"Foglalkozás körében elkövetett veszélyeztetés gyanújával feljelentést teszek az Érdi Rendőrkapitányságnál, hogy kiderüljön, kit terhel a felelősség azért, hogy a napokban félkészen átadott helyi játszótér a gyanú szerint több gyermek testi épségét veszélyeztette"

- jelentette be a jobbikos országgyűlési képviselő.

Mint ismert, múlt szombaton a város fideszes polgármestere egy új játszóteret avatott fel, a hírről beszámoló RTL Klub szerint viszont még nem készült el teljesen, több helyen vascsövek lógtak ki a földből és gödrök voltak a területen.

Az érdi önkormányzat álláspontja szerint viszont nem is adták át a játszóteret, csak "felavatták", emellett néhány napos "próbaüzemet" tartottak.

A felavatás után pedig vissza is minősítették a játszóteret építési területté, az RTL Klub információival ellentétben pedig ők balesetről nem is hallottak.

T. Mészáros András, a város polgármestere közleményben utasította vissza a vádakat, és bejelentette, hogy beperli a hírről beszámoló médiumokat.

De miért is adtak át egy félkész játszóteret?

 

"Érd fideszes polgármestere a Facebookon aljas provokációról beszélt, mondván nincs bizonyíték arra, hogy egyetlen gyereket is baleset ért volna. Arra viszont, hogy egy félig kész játszóteret miért adtak át ideje korán a lakosságnak, a választási kampányon kívül nincs ép ésszel felfogható magyarázat"

- írja Bencsik János a Facebook posztjában.