Egy mondattal lerendezte a Fidesz a Borkai-ügyet

.

A 444.hu kérdésére reagált a Fidesz a napokban kirobbant Borkai-ügyre. A kormánypárt szerint az eset kizárólag a győri polgármester magánügye. 

Mint ismert, a napokban egy Ördög Ügyvédje nevezetű blog kép- és videofelvételeket rakott ki a győri polgármesterről, amelyeken lengén öltözött fiatal nőkkel mulatozik, illetve Fekete Pákó „Add ide a didit” című klasszikusának aláfestésével közösül is. 

Borkai Zsolt a mai nap folyamán a Győrplusz TV-nek reagált az ügyre, amelyben elismerte:

„a napokban rólam megjelent felvételek több éve készültek, amelyek részben manipuláltak, és részben, igen, valódiak. Nem vagyok rá büszke, és szeretnék elnézést kérni elsősorban a családomtól." 

Borkai elismerte: ő szerepel a gruppenszexes videókon

Borkai Zsolt elismerte „botlását", de azt tagadja, hogy bármilyen törvénysértést elkövetett volna, s így nem is lép vissza. A győri polgármester először szólalt meg az óta, hogy egy blogon több részletben fotókat, majd videókat is közzé tettek, amelyeken dekoratív fiatal nőkkel mulatozik, illetve Fekete Pákó „Add ide a didit" című klasszikusának aláfestésével közösül is.

Az eset miatt, hétfő reggel a győri KDNP egy rendkívül kínos közleményt adott ki, míg a helyi Fidesz úgy reagált, hogy az ügy csak Borkaira és a családjára tartozik. Illetve azt is mondták, hogy tapasztalataik szerint az emberek amiatt vannak felháborodva, hogy ilyen eszközökkel élnek, hiszen Győr épül-szépül. Egyébként a felvételek valódiságát is vitatják, Borkai Zsolttal ellentétben.

Az ügy elérte a kormánypárti médiát is, hiszen a főpolgármester, Tarlós István is reagált rá az M1 reggeli műsorában. 

"Engem ezek a napokban napvilágra került történetek elkeserítenek. Mondjuk a győri kevéssé érint, mert az nem Budapesten van."

Tarlós szerint bár 30 éve politizál, de ilyen mocskos kampányt még nem látott.

A Fidesz sajtóosztálya ennél is egyszerűbben elintézte a 444.hu megkeresését, ugyanis csupán annyit írtak:

Az ügy Borkai Zsolt magánéletének része, ezért azt nem kommentáljuk.

A kiszivárogtató személy blogját egyébként a mai nap folyamán megszüntették, de igen hamar átköltöztette honlapját és már saját facebook-oldalt is nyitott. Mint ígérte: a következő napokban további bizonyítékokat fog bemutatni a nyilvánosságnak.  

Láttál valami izgalmasat?
Küldd be nekünk!

Friss

A Jobbik viszont elítéli az agressziót.
Tóth Bertalan, az MSZP elnöke a Facebook-oldalán számolt be arról, hogy elődje visszaadja a mandátumát.
Nehezen tudják megemészteni a vasárnapi eredményeket a kormánypártban.
A felmérések nem tudták előre jelezni Borkai Zsolt győri polgármester szex- és korrupciós videójának negatív hatásait.
Az Index online választási műsorban kérdezte a frissen megválasztott ellenzéki főpolgármestert, aki többek között arról beszélt, hogy minek tulajdonítja a győzelmét, miben hibázott a Fidesz, és az eredmény mennyiben köszönhető a Borkai-ügynek.
Láttál valami izgalmasat?
Küldd be nekünk!
sss
2019. október 16. | 16:48
A megfigyelőállomásokon mért adatok szerint a vizsgált évben a városokban élők túlnyomó többsége az Egészségügyi Világszervezet által káros szintűnek ítélt finomrészecske-szennyeződésnek volt kitéve.
sss
2019. október 16. | 15:21
A volt főpolgármester örül annak, hogy vége a kampánynak, szeretné, ha a háborúskodás helyett nyugalom lenne Budapesten.