Karácsony szerint Bereczki fog nyerni Soroksáron

Bereczki Miklós és Karácsony Gergely
Bereczki Miklós és Karácsony Gergely

Karácsony Gergely, az ellenzéki pártok közös főpolgármester-jelöltje nagyinterjút adott az Indexnek, többek között kijelentette: ellenzéki győzelemre számít az I. és a XXIII. kerületben. Előbbiben a Párbeszéd politikusa, V. Naszályi Márta indul a polgármesteri székért, utóbbiban, Soroksáron a jobbikos Bereczki Miklós.

A főpolgármester-jelölt azt is elmondta az ellenzéki polgármesterjelöltekről, hogy a több mint kétharmaduk olyan új arcok, akik tettek már le valamit az asztalra, a civil szakmájukban, vagy pedig az önkormányzati színtéren.

„Ez egy új és jó csapat, amiben azért vannak tapasztalt politikusok is, igen, de ez a kétharmad-egyharmad arány itt jó egyensúly”

- fogalmazott Karácson Gergely.

A saját esélyeivel kapcsolatban azt mondta, komoly tétben fogadna arra, hogy ha kis többséggel is, de meg fogja nyerni a főpolgármester-választást Tarlós Istvánnal szemben.

„Az, hogy hat párt 23 kerületben 298 egyéni körzetben képes teljesen koherens kampányt csinálni, nagyon pozitív fejlemény. Pénzben, médiában, óriásplakátban persze sehol nem vagyunk a Fideszhez képest, de a pártok az összes, tőlük várható erőfeszítést megtették. És nemcsak a kampány, hanem a politikai együttműködés tesztüzeme is sikeres”

- vélekedett a főpolgármester-jelölt.

 

„Ellenzéki városvezetéssel is nagyszerűen fejlődnek a települések Magyarországon"

Soroksár összellenzéki polgármester-jelöltje, Bereczki Miklós szerint nem igaz, hogy csak azok a települések képesek fejlődni, ahol kormánypárti polgármester lesz. Hozzátette, hogy amíg az ellenzék sokrétű programot tudott letenni az asztalra, addig helyi ellenfelei, köztük Bernáth Zoltán semmilyen konkrét megoldási javaslatot nem volt képes elővenni a kerület fejlődése érdekében.

 

Láttál valami izgalmasat?
Küldd be nekünk!

Friss

Nehezen tudják megemészteni a vasárnapi eredményeket a kormánypártban.
A felmérések nem tudták előre jelezni Borkai Zsolt győri polgármester szex- és korrupciós videójának negatív hatásait.
Az Index online választási műsorban kérdezte a frissen megválasztott ellenzéki főpolgármestert, aki többek között arról beszélt, hogy minek tulajdonítja a győzelmét, miben hibázott a Fidesz, és az eredmény mennyiben köszönhető a Borkai-ügynek.
Hetekbe telhet, amíg Ausztriának új kormánya lesz.