Budapestet elbukta, és több városban is érzékeny vereséget szenvedett a Fidesz

szavazatszámlálás
Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt

Ma leszavazhatja haragosát, megválaszthatja gyerekkori osztálytársát, egy szóval: a helyhatósági választást semmiképp nem érdemes kihagyni. 

A választásról természetesen egész nap tudósítunk.

Balatonalmádiban nyert Kepli Lajos volt jobbikos képviselő

A Jobbik volt országgyűlési képviselője a leendő polgármesterséget választotta az Országgyűlés helyett, így korábban visszaadta mandátumát. Sikerült neki: a hivatalos –még nem végleges- adatok szerint magabiztosan, 38 százalékos eredménnyel független jelöltként lesz Balatonalmádi polgármestere.

Kepli Lajos

A kétfarkúak több képviselőt is adtak Budapestnek

Budapesten, ahol indultunk kb. 10 százalekot kaptunk, úgyhogy bekerültünk a 2., 12., 14. és a 15. kerületben az önkormányzatba.

Csodásak vagytok, nagyon köszi!

- olvasható az MKKP Facebook-posztjában.

A Jobbik eredményértékelése

 

 

Jászberényben győzött a jobbikos Budai Lóránt

Az eddig online elérhető hivatalos adatok szerint minimális szavazatszámmal, de vezet a jobbikos Budai Lóránt Jászberényben. A Jobbik azonban annyival többet tudhat, hogy Facebookon már győztesként ünneplik az új polgármestert.

Budai maga is megerősítette győzelmét: Facebook-posztjában azt írta, hálásan köszöni mindenkinek, aki ma elment szavazni és megtisztelte bizalmával. Ígéri, hogy - ahogyan eddig is - csak Jászberény érdekét fogja nézni és kizárólag szülővárosa fejlődéséért fog dolgozni.

Budapest, Krak’n Town
gps

“Szép volt Robi

A Krak’n Town előtt 100-150 ember éljenzi Puzsért Róbertet

”Szép volt Robi”

felkiáltással. 

Puzsér azt mondta, úgy néz ki, nem Karácsony Gergelytől vettek el szavazatokat, hanem Tarlós Istvántól.

“Érte se kár.”

 

Budapest, Krak'n Town
gps

Puzsér: Ha Karácsonynak volt kapacitása ellopni a programom, legyen ereje megvalósítani is

A budapesti eredmények 68 %-os feldolgozottságánál úgy fest, hogy Karácsony Gergely lesz Budapest következő főpolgármestere, Puzsér Róbert és a Sétáló Budapest pedig 4,5 százalék körüli eredményen áll.

A független jelölt sajtótájékoztatóján így jellemezte az eredményt:

„Győztek a szekták, akik elhitették, hogy a redvás szendvics és a gennyes tus között lehet választani.”

Puzsér szerint újra győzött a kisebbik rossz, az O1G megdicsőült. Ezzel az eredménnyel Magyarország vesztett, a NER pedig nyert 10 évet, mert folytatódhat a polgárháború, amiből a rendszer legitimitását nyeri.

Karácsony győzelméhez csak annyit fűzött, hogy többek között várják a Budapesti Tudományos Akadémia megalakítását, a háziorvoshiány megszüntetését, a bérlakások építését, az Airbnb megszüntetését, a CT-t minden kerületbe, új kollégiumok létrehozását, az idősek távfelügyeleti rendszerét, a lakbértámogatási rendszert, az álláskeresők ingyenes BKV használatát, közterek nőkről való elnevezését, a családon belüli erőszak megszüntetését és az összes önkormányzati szerződés nyilvánosságra hozatalát.

Azaz mindent, amit Karácsony Gergely a kampányban megígért.

Puzsér elismerte, hogy elmaradtak az elvárásaiktól, ami 5 százalék lett volna. De a jelenlegi eredmény is több, mint 20 ezer szavazatot jelent és „a Jóisten a megmondója, mennyien lehetnek, akik a taktika miatt nem ránk szavaztak.”

„Szomorúan, de méltósággal viseljük a helyzetet. Folytatjuk. 5 év múlva itt leszünk, ha csak Karácsony Gergely meg nem valósítja a Sétáló Budapest programját. Ha volt kapacitása ellopni, legyen ereje megvalósítani is.”

Tapolcát megtartotta Dobó Zoltán, nagyon nagyot nyert

Ismét Dobó Zoltán (Egységben Tapolczáért Egyesüle) lett Tapolca polgármestere a Nemzeti Választási Iroda adatai szerint. A jelöltek sorrendje:


1. Dobó Zoltán (Egységben Tapolczáért Egyesüle) - 68,24 százalék (5031 szavazat)
2. Bognár Róbert (FIDESZ-KDNP-Szeretem a Városom Egyesület) - 24,72 százalék (1822 szavazat)
3. Lévai József (Független) - 7,04 százalék (519 szavazat)

Budaörs polgármestere Wittinghoff Tamás

Ismét Wittinghoff Tamás (Budaörs Fejlődéséért Egyesület) lett Budaörs polgármestere (71,65 százalékkal) a Nemzeti Választási Iroda adatai szerint, a szavazatok 100 százalékának összesítése után (az eredmény nem végleges). A kormánypárti ellenfele, Dr. Czuczor Gergely 28,35 százalékot szerzett.

Orosháza
gps

Orosházát megnyerte az MSZP Simonkának

97,3 százalékos feldolgozottságnál vezet Dávid Zoltán (Fidesz):

  • Dávid Zoltán 42,93 %,
  • Szabó Ervin 40,99 %,
  • Fetser János 16,08 %.
Szeged
gps

Botka nyert

94,44 százalékos feldolgozottságnál Botka László 60,54 százalékkal áll, Nemesi Pál 36,43 százalékon, nem lesz polgármester-váltás.

Pécsen ellenzéki győzelem van születőben

86,43 százalékos feldolgozottságnál 53,12 százalékon áll az ellenzéki Péterffy Attila. 

Szoros a verseny 48,38 százalékos feldolgozottságnál Győrben

Borkai Zsolt és Glázer Tímea között mindössze 231 szavazat van.