Történelmi kiütés az angol bajnokságban

Történelmi kiütés az angol bajnokságban

9 gólos győzelmet aratott a Leicester City a Southampton otthonában az angol Premier Leaugue 10. fordulójában. 

Nem mindennapi győzelmet aratott a Leicester City a Southampton vendégeként. A vendégcsapat már a hetedik percben vezetést szerzett, majd a Soton védőjét, Ryan Bertrandot néhány perc múlva kiállították. 20 perc után már 3 gól volt a különbség, amikor is a hazai szurkolók már hazafelé indultak. A Leicester meg sem állt 9 találatig: Ayoze Pérez és Jamie Vardy is mesterhármast jegyzett. 

Utoljára 1995-ben született 9 gólos siker, akkor a Manchester United együttese verte 9 góllal az Ipswich Town-t. 

"A szünetben arról beszéltünk, hogy tartsuk meg a játékunk sebességét, és büntessük meg a hibáikat. Tudom, hogy kollégám, Ralph Hasenhüttl számára nehéz ez az időszak, de nekünk a lehető legjobban kell végeznünk a munkánkat, és annyi gólt kell elérnünk, amennyit csak tudunk"

- nyilatkozta a lefújás után Brendan Rodgers, a győztes csapat vezetőedzője.

A Southampton vezetőedzője, az osztrák Ralph Hasenhüttl közölte, vállalja a felelősséget csapata produkciója miatt, és elnézést kért a szurkolóiktól, akik végig kitartottak mellettük.

"Könnyű lenne azt mondani, hogy a piros lap tíz perc elteltével mindent eldöntött, de szerintem nem voltunk eléggé kitartóak. A Leicester erős csapat, mi pedig egyszerűen nem tudtunk megfelelően védekezni. Edzői pályafutásom során még soha nem tapasztaltam ilyesmit"

- tette hozzá a szakember.

Hasenhüttl leszögezte, egy ilyen kínos este után nem lesz könnyű összeszedniük magukat, pedig mihamarabb talpra kell állniuk.