Fekete-Győr az LMP-t és a Párbeszédet is szívesen látná a Momentumban

Szél Bernadett
Szél Bernadett a Momentumnál
MTI

Fekete-Győr András, a Momentum elnöke a Népszavának adott interjújában beszélt az ellenzéki együttműködésről, aminek keretében megemlítette, hogy szerinte jelenleg túl sok az ellenzéki párt.

„A legtöbb kérdésről ugyanazt gondoljuk a párbeszédesekkel vagy az LMP-sekkel, akkor miért vagyunk különböző pártokban?”

-tette fel a kérdést, amiről talán az LMP-ből egykor kivált Párbeszédet, és annak a szocialista pártot már két éve lélegeztetőgépen tartó frontemberét, Karácsony Gergelyt kellene kérdeznie.

A Momentum vezetője mindezek mellett nem zárná ki az együttműködést az MSZP-ből a napokban kilépő Botka Lászlóval, akit épp Karácsony miatt mozdítottak el az MSZP miniszterelnök-jelölti pozíciójából a 2018-as választások előtt. Továbbá az LMP-t elhagyó egykori pártelnökökkel, Szél Bernadettel és Hadházy Ákossal is szívesen együtt dolgozna. Mint mondta,

„remélem, 2022-től már egy politikai közösségben folytathatjuk.”

Fekete-Győrt kérdezték a Momentum irodájában tartott NAV házkutatásról is, amit a hatalom megfélemlítő eszközének tart. Szerinte ugyanis az ÁSZ annak ellenére jelentette fel őket, hogy elszámoltak minden forinttal, amit a tavalyi kampányban felhasználtak. A sors fintorának nevezte, hogy a házkutatás épp aznap történt, amikor Putyin Magyarországra látogatott.

„A civilek, ellenzéki pártok, más véleményen lévők vegzálása a putyini Oroszországban megszokott, Orbán pedig hithű tanítványa a diktátornak. Október 13-án a Fidesz történelmi vereséget szenvedett, márpedig, ha egy elnyomó rendszert megsuhint a változás szele, megijed, és odacsap.”

Éppen ezért nem hisz Orbán barátságosabb arcában, amit most kilenc év „vicsorgás” után magára öltött. Arra számít, hogy a kormány nem fog több pénzt adni az önkormányzatoknak és kivérezteti majd az ellenzéki kézbe került városokat.

Váratlanul házkutatást tartott a NAV a Momentum székházában

Költségvetési csalás bűntett elkövetésének gyanúja miatt folyamatban lévő büntetőügyben a bűncselekmény tárgyi, okirati bizonyítékainak, bizonyítási eszközeinek felkutatása és biztosítása céljából tartott váratlan házkutatást szerda reggel a Momentum Mozgalom Múzeum körúti székhelyén a Nemzeti Adó- és Vámhivatal Közép-magyarországi Bűnügyi Igazgatóságának Vizsgálati Osztálya - írja az Index.