112 millióval drágul a majki remeteség felújítása

Majk

A majki kamalduli remeteség eredetileg – három opciós megbízással együtt – 2 milliárd 278 millió forintra taksált renoválására

újabb 112 millió forintot kell fordítani

– derül ki az uniós közbeszerzési értesítő mai számában megjelent hirdetményből. A felújításra kiírt közbeszerzési pályázatot „természetesen” egy NER-közeli konzorcium nyerte el: a Fejér B.-Á.-L. Zrt., mely vállalkozást Mészáros Lőrinc gyermekei egyharmad-egyharmad arányban birtokolják, illetve maga a gázszerelő-oligarcha is birtokol benne egy elsőbbségi részvényt, valamint a West Hungária Zrt., mely Tiborcz István üzleti partnerének, Paár Attila győri gigavállalkozónak a cége.

Mint arról tavaly júliusban beszámoltunk, az Orbán-közeli vállalkozók az alapmegbízás 1,9 milliárdos díján felül a cellaházak felújítására 220, az angolparkra 70, a kerítésekre pedig 150 milliós ajánlatot tettek.

A most megjelent tájékoztatás szerint az árnövekedés oka

  • az ivóvíz- és szennyvízhálózat nem megfelelő állapota,
  • az eredetileg betervezett áramellátást biztosító mérőhely helyének módosítása,
  • a templomtorony romfal boltvállak egy részének nem megfelelő állékonysága.

A teljesítés véghatárideje ugyancsak kitolódik: a munkákat 2020. január 31-ig kell befejezni.

Láttál valami izgalmasat?
Küldd be nekünk!
Szerkesztő:
Harmati András

Friss

1
1
sss
2019. december 14. | 09:54
Két és fél New York-i színészgeneráció életét mutatja be Michael McKeever vígjátéka, melynek hazai bemutatója a Rózsavölgyi Szalonban volt. Mi is ott jártunk.
1
Két és fél New York-i színészgeneráció életét mutatja be Michael McKeever vígjátéka, melynek hazai bemutatója a Rózsavölgyi Szalonban volt. Mi is ott jártunk.
Az Európai Tanács kétnapos ülésén ezúttal a távlati célok felé vezető út kikövezése jutott kiemelt szerephez. Elemzés.
A magyar kormányfő a Facebook-oldalán megjelent videóban számolt be az uniós csúcs csütörtök este kezdődött tárgyalásairól. Szerinte „nem győztünk, de esélyt teremtettünk magunknak a későbbi győzelemre”.