Ez így nem mehet tovább: a hétből hat sebész felmondott a Jahn Ferenc Kórházban

Ez így nem mehet tovább: a hétből hat sebész felmondott a Jahn Ferenc Kórházban

A Jahn Ferenc Dél-pesti Kórház hét sebész szakorvosa közül hatan benyújtották felmondásukat, értesült az Index. A portál úgy tudja, hogy

az orvosok azért döntöttek így, mert a terhelésünkhöz képest aránytalanul alacsonynak tartják az ügyeleti díjakat. A tárgyalások eddig nem vezettek eredményre. 

Beszédes, hogy a kórház nem cáfolt:

"Sebészeti Osztályunk több orvosa valóban benyújtotta felmondását. Intézményünk vezetése azonban tovább folytatja az egyeztetéseket a Sebészeti Osztály orvosaival, biztosítva egyúttal a feladatuk ellátásához szükséges anyagi- és tárgyi feltételeket, de a munkakörülmények javítása érdekében tett intézkedések sorozatát és a felajánlott ügyeleti díjemelést nem fogadták el"

- válaszolták az Index megkeresésére. 

A kórház azt írta: az orvosok felmondása nem gátolja a kórházban a folyamatos és magas színvonalú betegellátást. Ennek azonban némileg ellentmond a tény, hogy a sebészeti osztályon csak szakorvosok lehetnek ügyeletvezetői poszton. 

Többek között a kórházak és az orvosok túlterheltségéről beszélgettünk interjúnkban Kincses Gyulával, a Magyar Orvosi Kamara frissen megválasztott elnökével:

Kincses Gyula: Ha ezt értette struktúraváltás alatt Kásler Miklós, akkor ebben teljesen egyetértünk

Nem kezd tisztogatásba Kincses Gyula, a Magyar Orvosi Kamara november végén megválasztott elnöke, a szervezetre és a háttérben működő céghálóra viszont alapos átvilágítás vár. A céges partner által felkínált luxusterepjáró helyett egy kisebb kategóriás hibridautót kért az országjáráshoz, de munkába BKV-val jár.