Mégis megsérült 34 amerikai katona az iráni rakétatámadásban

Irak
Wikipedia

Donald Trump korábban határozottan állította, hogy egyetlen amerikai katona sem sérült meg az amerikaiak által is használt iraki támaszpontok elleni iráni válaszcsapásban, amit Kászim Szulejmáni likvidálása után indított az iszlám köztársaság.

A Pentagon bejelentése szerint 34 amerikai katonát ért traumás agyi sérülés (TBI) a rakétabecsapódások következtében, közülük 17-en térhettek vissza aktív szolgálatba, a többieket Németországban és az Egyesült Államokban kezelik.

Trump a davosi Világgazdasági Fórumon úgy kommentálta az ügyet, hogy hallott a „fejfájásról”, ami szerinte nem túl súlyos sérülés. Az iraki és afganisztáni veteránok szervezete tiltakozik az elnök meggondolatlan kijelentései miatt, és elítélik azt is, hogy korábban hallgattak a sérültekről.

A TBI gyakori jelenségnek számít háborús övezetekben, különböző erősségű szintjei vannak, a robbanások előtti szívóhatás és az azt követő nyomásnövekedés okozza.

(BBC)

Láttál valami izgalmasat?
Küldd be nekünk!

Friss

1
Az ellenzéki pártok méltán örülhetnek a sikernek, újabb visszaigazolásként értelmezve azt a 2022-es felállásra való tekintettel is. Elemzés.

Orbán Viktor: 1992

"Személyesen átélve az eltelt több mint két esztendő szinte minden politikai rezdülését, azt kell mondjam önöknek, hogy ennek az országnak a sorsát csak egy polgári középerőkből álló kormány tudja megnyugtatóan kézbe venni. Olyan polgári, liberális kormány, amelyet a felhalmozott feszültségek nem rettentenek vissza az állam további visszaszorításától, amely nem enged sem egy jobb-, sem egy baloldali, etatista gazdaságpolitika."

Orbán Viktor szerint térségünkben egyedül Magyarországon jelenthetnek komoly alternatívát a liberálisok a jelenlegi konzervatív kormányzattal szemben.

Orbán Viktor: 2020

"A liberális nem más, mint diplomás kommunista."