Jövő héten tárgyalják Demeter Márta ügyét, miután fideszes képviselők feljelentették

Jövő héten tárgyalják Demeter Márta ügyét, miután fideszes képviselők feljelentették

A kormányközeli Magyar Nemzet értesülései szerint jövő hét pénteken kell Demeter Mártának megjelennie a Pesti Központi Kerületi Bíróságon, ahol előkészítő ülésen kezdődik meg a hivatali visszaélés miatt ellene indított per.

Mint ismert, a kormány azután kezdett támadásba Demeter Mártával szemben, hogy az LMP-s országgyűlési képviselő egy írásbeli kérdésben arról érdeklődött, hogy Orbán Viktor egyik lánya utazott-e egy katonai repülőgépen.

Fideszes képviselők még 2018 októberében feljelentették Demeter Mártát, miközben azt követelték, hogy pártja hívja őt vissza a tisztségeiből, novemberben a lakájmédia már arról cikkezett, hogy az ügyészség is nyomoz ellene. Idén januárban Kövér László házelnök elintézte, hogy visszavonják a NATO parlamenti közgyűlési tagságát, és februárban már nemzetbiztonsági kockázattá is minősítették Demeter Mártát, így elmondhatta magáról azt a kétes dicsőséget, hogy 1990 óta ő az első olyan képviselő, akit kizártak egy parlamenti bizottságból.

Demeter Mártát azóta 3 éves börtönnel is fenyegetik.

Az ügyészség vádiratában az új büntetőeljárási törvény rendelkezéseinek megfelelően azt indítványozta, hogy amennyiben a vádlott az előkészítő ülésen a terhére rótt bűncselekmény elkövetését beismeri, úgy a bíróság ítélje őt összesen kétmillió forint összegű pénzbüntetésre. 

A másik front sokkal személyesebb jellegű volt. A politikus elhunyt édesanyjának adataival élt vissza a kormánysajtó, és azt állították, hogy kiváltságos eljárást akart kijárni neki a politikus, miközben csak annyit szeretett volna elérni, hogy az végső stádiumban lévő édesanyjával tölthesse a kórházban az utolsó napokat. A legszomorúbb, hogy erre nem is került sor... de erről a Honvédkórház parancsnoka is tudott. 

Lapunk az ügy miatt megkereste Demeter Mártát, amint a képviselő válaszol, cikkünket frissítjük.