Kövér László úgy vonta vissza Demeter Márta tagságát, hogy arra nem is volt joga?

Nem tudni, mire hivatkozik a Házelnök.

Egy újabb érdekes adalék az állampárt és Demeter Márta közti többfrontos háborúhoz. Mint ismert, az LMP társelnöke azután húzta ki a gyufát a Fidesznél és kapcsolt szerveinél, hogy egy iratbetekintés után arra kérdezett rá, Orbán Viktor lányát hozta-e haza egy katonai gép Ciprusról.

Szóval, szombaton reggel ezt írta a Magyar Idők című kormánylap:

"Kövér László házelnök az országgyűlési törvényben, valamint a NATO parlamenti közgyűlés alapszabályában rögzített jogkörével élve december 21-én visszavonta Demeter Márta képviselő NATO parlamenti közgyűlési tagságát, egyben felkérte Keresztes László Lóránt frakcióvezetőt, hogy jelöljön a frakcióból új tagot, hogy az LMP közgyűlésbeli képviselete a jövőben is megvalósulhasson – tájékoztatta tegnap lapunkat Szilágyi Zoltán, az Országgyűlés sajtófőnöke."

Megkérdeztük Demeter Mártát is erről - ha már a Magyar Időknek ez nem sikerült -, aki egészen másképp festette le a képet. Mint mondta, semmilyen jogköre nincs erre Kövér Lászlónak, és szerinte ez nem más, mint egy kommunikációs blöff.

Én jelenleg is a NATO parlamenti közgyűlésének tagja vagyok

- szögezte le.

"Kövér László nagyon erőlködik, és mi értékeljük is a humorérzékét, úgyhogy boldog új évet kívánunk neki!"

- tette még hozzá az Országgyűlés Honvédelmi bizottság LMP-s alelnöke.

Demeter Márta szerint beszédes, hogy Kövér László nem nevezett meg egyetlen paragrafust sem a visszahívásával kapcsolatban.

Természetesen telefonon és írásban is kerestük az Országház sajtóosztályát, amint válaszolnak, beszámolunk róla.

(Címlap- és borítókép: Kövér László - fotó: Béli Balázs / Alfahír)