Az édesanya szólt a hatóságoknak, hogy a lánya és társai a karantén zóna közeléből érkeznek

Az édesanya szólt a hatóságoknak, hogy a lánya és társai a karantén zóna közeléből érkeznek

Az RTL Klub híradója számolt be arról, hogy az egyik lány édesanyja, a volt milánói főkonzul értesítette a magyar hatóságokat arról, hogy az iskolás csoport Észak-Olaszországból, a koronavírus-járvány miatt lezárt terület környékéről jön haza. 

A hazaért gimnazistáknak karanténba kellett vonulnia 14 napra a budapesti Szent László Kórházba, akik zokogva vették ezt tudomásul.

Kiürültek a polcok Milánóban

Miután Észak-Olaszországot is elérte a járvány és karantén alá helyeztek több települést is, az emberek megrohamozták a boltokat. Mint ismert, több mint 200 ember fertőződött meg a koronavírussal és a legfrissebb információk szerint már 7 halálos áldozata van a gyilkos kórnak Olaszországban. Milánóban egyelőre nincs pánik, azonban ennek ellenére megrohamozták a boltokat.

"Nagyon nagy csalódás volt a számukra, hogy nem ölelhették át a szülőket. A szülőknek is csalódás volt"

– mondta az RTL Klubnak Timaffy Judit. A busz vasárnap este egyenesen a Szent László kórházhoz ment, 11 gyereket, 2 kísérőtanárt és 2 buszsofőrt egy elkülönített épületben helyezték el, 14 napra, miközben folyamatosan vizsgálják az állapotukat.

Van már egy magyar fertőzöttje is a koronavírus-járványnak

Menczer Tamás, a Külgazdasági és Külügyminisztérium tájékoztatásért és Magyarország nemzetközi megjelenítéséért felelős államtitkára hétfői sajtótájékoztatóján bejelentette, hogy a Japán partjainál karanténba zárt óceánjárón, Diamond Princessen dolgozó 3 magyar közül az egyik pozitív tesztet produkált. A Külügyminisztérium államtitkára, Menczer Tamás tájékoztatása szerint a japán hatóságok közölték, hogy