Kiürültek a polcok Milánóban

Kiürültek a polcok Milánóban

Miután Észak-Olaszországot is elérte a járvány és karantén alá helyeztek több települést is, az emberek megrohamozták a boltokat.

Mint ismert, több mint 200 ember fertőződött meg a koronavírussal és a legfrissebb információk szerint már 7 halálos áldozata van a gyilkos kórnak Olaszországban. Milánóban egyelőre nincs pánik, azonban ennek ellenére megrohamozták a boltokat. Hétfő délutánra egy milánói bevásárlóközpontot például már teljesen "kifosztottak".

Elsősorban a konzervek, a kézfertőtlenítők és a maszkok fogynak a legjobban. Több olyan ember is akadt, aki azért halmozott fel a készletekből, hogy aztán az interneten a többszörösét is elkérje. 

Van már egy magyar fertőzöttje is a koronavírus-járványnak

Menczer Tamás, a Külgazdasági és Külügyminisztérium tájékoztatásért és Magyarország nemzetközi megjelenítéséért felelős államtitkára hétfői sajtótájékoztatóján bejelentette, hogy a Japán partjainál karanténba zárt óceánjárón, Diamond Princessen dolgozó 3 magyar közül az egyik pozitív tesztet produkált. A Külügyminisztérium államtitkára, Menczer Tamás tájékoztatása szerint a japán hatóságok közölték, hogy