Nincs engedélyezett otthoni koronavírusteszt, az államtitkár rokona Instagramon árulja

koronavírus, oltás

Az operatív törzs csütörtöki sajtótájékoztatóján beszélt arról Müller Cecília, hogy hiába forgalmaznak magánszemélyek részére, otthoni használatú koronavírustesztként feltüntetett termékeket, ilyen egyszerűen nem létezik. Az országos tiszti főorvos azt mondta, hogy magánszemélyek részére hirdetett eszközöknek nincs erre engedélye, mert a gyorstesztek professzionális szakmai felhasználásra készültek, az értékelésükhöz ugyanis szakmai tudás kell.

Ha ilyet tapasztalnak, akkor jelentsék ezt be, mert eljárást kell indítanunk.

Ehhez képest Szabó Tünde sportügyi államtitkár rokona egy kiprintscreenelt Instagram-bejegyzés alapján pont ilyen gyorsteszteket árul. Keresztesy Gergő, a Jobbik Ifjúsági Tagozatának elnöke posztolt erről Facebook-oldalán.

 

Az országos tiszti főorvoshoz hasonlóan a politikus is arról ír, hogy senkinek nem javasolja az ilyen teszt megvásárlását. Hozzáteszi, hogy

kiváncsi vagyok, ha az én Insta sztorimban lenne látható ez, mennyi idő alatt csapna le rám az illetékes hatóság.

Szintén ez a fideszes rokon volt az, aki két hete, az első kínai szállítmány beérkezése után úgy árult fertőtlenítőszert, 470 forintos darabáron ötvenesével csomagolt maszkokat, hogy közben még az egészségügyi és a szociális dolgozókat sem tudta ellátni megfelelő védőfelszereléssel az állam.

 

Míg a kormány alig tud szerezni, az államtitkár rokona nagy tételben árulja a maszkokat

Először Orosvári Zsolt ( Ágyat az anyukáknak) Facebook-oldalán bukkantak fel képek arról, hogy valaki nagy tételben kínál maszkokat és fertőtlenítőszert eladásra, miközben az egész országban hiánycikk mindkettő. Orosvári feltette a kérdést, hogy vajon kinek a rokonsága árulja a maszkokat? Ki az, aki veszélyhelyzetben is tud olyan eszközöket szerezni, amiből az egész országban hiány van?