Míg a kormány alig tud szerezni, az államtitkár rokona nagy tételben árulja a maszkokat

maszk

Először Orosvári Zsolt (Ágyat az anyukáknak) Facebook-oldalán bukkantak fel képek arról, hogy valaki nagy tételben kínál maszkokat és fertőtlenítőszert eladásra, miközben az egész országban hiánycikk mindkettő.

Orosvári feltette a kérdést, hogy vajon kinek a rokonsága árulja a maszkokat? Ki az, aki veszélyhelyzetben is tud olyan eszközöket szerezni, amiből az egész országban hiány van?

Az Facebook népe hamar meg is találta a választ, és hamarosan Hadházy Ákos is rámutatott, hogy

Szabó Tünde fideszes országgyűlési képviselő, sportért felelős államtitkár rokona osztotta meg a fotókat instagramján.

A storykban több képet, valamint egy videót tett közzé, amelyek szerint nagy mennyiségben eldobható maszkokat és fertőtlenítőszert kínál eladásra.

A termékek árusításával, amennyiben engedélye van rá, természetesen semmilyen jogi probléma nem merül fel, erkölcsi viszont annál inkább. Hiszen az egész országban gomba módjára alakulnak a csoportok, hogy legalább az egészségügyi és szociális szférában dolgozókat el tudják látni a szükséges védőfelszerelésekkel. Az emberek felajánlásokból varrják a maszkokat a patikákban és boltokban kialakult készlethiány miatt. És miközben a miniszterelnök bejelenti, hogy nagy nehezen sikerült Kínából egymillió orvosi maszkot szereznie, az államtitkár rokona legalább egy teherautónyi ötvenesével csomagolt maszkot árul. Darabját 470 forintért.

 

Kérdéseinket elküldtük Szabó Tünde rokonának, amint választ kapunk, cikkünket frissítjük.