Interneten is összegyűlt az egymillió aláírás a nemzeti régiókért indított európai polgári kezdeményezéshez

Erdély
Erdély
Harmati András

Óriási hajrával az interneten is összegyűlt az egymillió aláírás a nemzeti régiókért indított európai polgári kezdeményezés támogatására. Az alírásgyűjtés honlapján megjelenő adatok szerint csütörtök éjfélig, a határidő lejártáig 1 008 966-an írták alá az interneten a nemzeti régiókért elindított európai polgári kezdeményezést.

Az egymilliomodik online aláírás a határidő lejárta előtti utolsó órában született. A kezdeményezők további 220 ezer papíron gyűjtött aláírásról tudnak, de emellett még aláírási ívek ezrei lehetnek az aláírásgyűjtőknél, amelyeket a koronavírus-járvány és az ezzel kapcsolatos kijárási korlátozások miatt mindeddig nem sikerült összesíteni.

A számok azt jelzik, hogy sikerült teljesíteni az EU által támasztott első feltételt, a több mint egymillió aláírás összegyűjtését. Az aláírások országok közötti eloszlására vonatkozó kritérium azonban egyelőre nem teljesült.

Összegyűlt az egymillió aláírás a nemzeti régióknak, mégsem lehetünk elégedettek

Az utolsó napon elértük a kitűzött célt, megvan az egymillió aláírás a Székely Nemzeti Tanács európai polgári kezdeményezésén. Az online íven csütörtök reggel, cikkünk megjelenésének idejében már 838 ezer aláírás szerepelt, ami a korábban papíron gyűjtött 210 ezer aláírással együtt azt jelenti, a kezdeményezés elérte az egymilliós határt.