Helyreigazítási kérelem miatt gyalázták a Magyar Hang főszerkesztőjét a Hír TV-s propagandisták

Helyreigazítási kérelem miatt gyalázták a Magyar Hang főszerkesztőjét a Hír TV-s propagandisták

Rengeteg elhalt agysejt írható a kormányzati propaganda vicceskedni, fiataloskodni szándékozó műsorai számlájára, amikhez képest még egy Sas-kabaré is szellemi megváltásnak tűnhet. Ha nem is a Troll című műsor vezeti az elpusztított agysejtek alapján összeállított képzeletbeli ranglistát, az első ötben minden bizonnyal bent van.

Ez a - nem feltétlenül irigylendő - teljesítmény nagy mértékben köszönhető a z-kategóriás propagandistáknak, akik a műsor állandó vendégei. A koncepció röviden annyi: felolvasnak híreket ellenzékinek bélyegzett híroldalakról, majd a szerzők sértegetése közepette elmondják, hogy miért a kormánynak van igaza. 

A mostani adásban kinézték maguknak a Magyar Hang főszerkesztőjét és, ha már a helyzet úgy hozta, beolvasták a privát emailcímét is.

Az adást egy, a Magyar Hangon megjelent lélegeztetőgépes cikk szemlézésével kezdték. Kormánypárti politikusokat megszégyenítő módon igyekeztek megcáfolni a független hetilapban megjelenteket. Szarvas Szilvesztert például simán legalább államtitkárnak gondolhatná bárki, miután a műsorban olyanokat mond, hogy

a Magyar Hang úgy állítja be ezt az egészet, mintha ócskaságért dobott volna ki a magyar kormány pénzt, vagy ócskaságot szerezTÜNK volna a piacról.

A pestisracok.hu főszerkesztő-helyettese ezután "ha lúd, legyen kövér"-alapon felhozza, hogy a múlt heti adás után kapott levelet György Zsombortól, a Magyar Hang főszerkesztőjétől. Az újságíró sérelmezte, hogy egy múlt heti Facebook-posztjához olyan kommentárt fűztek a műsorban, amit ő nem állított, ezt szerette volna helyreigazíttatni.

Ezután gurult el a gyógyszer,

először Szarvas simicskistázta György Zsombort, majd Boros Bánk Levente, a Médianéző Központ vezetője árulónak nevezte és beolvasta a privát email-címét a műsorban. Ezután azon elmélkedett, hogy magánember-e vagy közszereplő György Zsombor, akinek az a bűne a fideszes propagandista szerint, hogy

kiszolgált egy pártot.

"Az árulók kenyerét eszik" - zárták le végül György Zsombor szapulását nagy egyetértésben Szarvas Szilveszterrel. Arra gondolhattak, hogy 2015 februárjáig mindketten a fidesz által irányított médiumoknál dolgoztak, azonban azután, hogy Orbán Viktor és akkori legjobb barátja összeveszett, a Simicska Lajos tulajdonában álló sajtótermékek kormánykritikusként kezdtek el működni. György Zsombor azok közé tartozott, akik ott maradtak, ezt a Fidesz alfeléhez hozzánőtt újságírók egy része korábbi beszámolóik alapján árulásként élte meg.

Volt kollégáktól nem vár ilyet az ember

Kicsit részletesebb képet kaphat György Zsombor posztja alapján bárki, hogy milyen emberek lehetnek valójában a műsor szereplői. A Magyar Hang főszerkesztője Facebook-oldalán reagált az elhangzottakra. A Trollt nyilvános lincselőműsornak nevezve arról írt, hogy

amit ezek a volt kollégák a személyemmel tesznek hétről hétre, az minden határon túlmegy.

Merthogy majdnem mindegyikkel dolgozott együtt:

Boros Bánk éveken át nálam vedelte a sört, Pindroch-hal, meg a szerkesztővel, a műsorban is hivatkozott Kovács Zsolttal éveken át együtt dolgoztunk, utóbbival együtt túráztunk. Sajnos. Amit ebben a műsorban csinálnak, az lassan Ruandát idézi, ezek tényleg barbárok, ezek vért akarnak.

György Zsombor szerint, aki politikai újságírónak áll, annak tűrnie kell, de ez már az a szint, amit nem lehet.

Mocskos gazemberek

- zárja a posztot a Magyar Hang főszerkesztője. A lapot egyébként teljes egészében az olvasók tartják fent György Zsombor korábbi nyilatkozatai szerint. Több cég is volt, amely kormányzati nyomás miatt nem mert hirdetni náluk.

A György Zsombor szapulásában élen járó Boros Bánk Levente egyébként annak a Médianézőnek a munkatársa, amely 2015-2018 között 4,4 milliárd forintért sajtófigyelhetett a kormánynak, a szerződést akkor további egy évre meghosszabbították, 1,3 milliárd forintért. A Szarvas Szilveszter-féle pestisracok.hu vezetői korábban kevésbé bőségesen, de azért ugyancsak kaptak közpénzt - például 2 millió forintot kocsmafelújításra és 68 millió forintot rendezvényszervezésre.