„Az a veszélyhelyzet már nem is fog elmúlni” - ezért tartja trükknek Orbán lépését a Jobbik alelnöke

„Az a veszélyhelyzet már nem is fog elmúlni” - ezért tartja trükknek Orbán lépését a Jobbik alelnöke

Szimpla trükknek tartja a felhatalmazási törvény belengetett visszaadását a Jobbik alelnöke. Szilágyi György szerint az elmúlt két hónap megmutatta, hogy mennyit érnek a miniszterelnöknek a magyar emberek és mennyit ér a család vagyonosodása. A Népszavának korábban arról írt, hogy ugyan még nincs teljes diktatúra, az Alfahírnek elmondta, hogy szerinte most hogyan áll a kormányfő mesterterve.

A Jobbik felszólította Orbán Viktort, hogy már hétfőn adja vissza a rendkívüli felhatalmazást az országgyűlésnek. Van ennek bármi esélye?

Úgy gondolom, hogy Orbán Viktor vissza fogja adni a felhatalmazást, ha nem is hétfőn, de belátható időn belül. Ez csak egy trükk lesz, hogy az uniós és ellenzéki vezetők, a kritikusok orra alá tudja dörgölni, hogy "na látjátok, hogy visszaadom a felhatalmazást". Utána, ha esetleg bármilyen lehetőség kínálkozik a jövőben, akkor még akár ennek az évnek a második felében újra megszavaztatja magának Orbán Viktor a rendeleti kormányzást, de akkor már az a veszélyhelyzet már nem is fog elmúlni.

Hiszen az igazi veszélyhelyzet az országra nézve Orbán Viktor, az ő barátai, családtagjai hatalom- és pénzéhsége. Mindent meg fognak tenni, hogy a hatalmat és a pénzt megőrizzék. Ebben benne van az is, hogy megakadályozzák azt, hogy demokratikus úton leváltsák őket.

A Fidesz a válságkezelésre hivatkozva rengeteg pénzt vont el az önkormányzatoktól, eközben az Orbán-kormányok alatt milliárdossá vált barátok és családtagok nemhogy kimaradtak a közös teherviselésből, de még több állami pénzhez jutottak. Eközben a Jobbik által szorgalmazott Mészáros-adót az emberek elsöprő többsége támogatta volna.

Ez a járványhelyzet rendkívül jól megmutatta a Fidesz hozzáállását az országhoz és a magyar emberekhez. 2010 óta a NER-rendszer azt a célt szolgálja, hogy a haveroknak és a rokonoknak minél több pénzt juttasson. Ez közpénz, mindannyiunk közös vagyonát lopják folyamatosan. A mostani, példátlanul súlyos helyzetben sem az emberek megsegítése volt a legfőbb szempont, hanem

például az, hogy Tiborcz István és Mészáros Lőrinc kikötőprojektjére jusson 2 milliárd forint.

Azok a különböző homályos segítségnyújtások is fontosabbak voltak a külföldi országok részére, amelyek hátterét titkolja a kormány, de tízmilliárdokba kerültek az adófizetőknek. 

A Népszaván megjelent publicisztikájában azt írja , hogy egy totális diktatúra felé kormányozza az országot Orbán Viktor, de még nem vagyunk ott. Ha egyes a skála eleje, tízes a vége, akkor most hol állunk?

Hatos-hetesnél. A látszatdemokráciát még megpróbálják megtartani, de csak azért, mert a külföldi kritikáktól és a következményektől félnek. A látszatkommunikáció kimerül olyanokban, mint a "Mi nem vetemednénk arra, hogy másokat elhallgattassunk", eközben a valóság az, hogy a közösségi oldalra kiírt vélemények miatt vegzálják a rendőrök a magyar embereket. Orbán Viktor fő célkitűzése meggyőződésem szerint - azon kívül, hogy minél nagyobb luxusban éljék az életüket - az, hogy ugyanolyan egypártrendszert építsen vissza, mint amiről azt hittük, hogy az "úgynevezett" rendszerváltás után már nem térhet vissza.

Az írás úgy ér véget, hogy a teljes diktatúra csak akkor épülhet tovább, ha hagyjuk. Mire gondolt, milyen eszközökkel lehetne megakadályozni ezt a folyamatot?

Egy teljes összefogásnak kell összejönnie Magyarországon, de itt elsődlegesen nem csak az ellenzéki pártokra gondolok. Hiszen, ha az ellenzéki pártok küzdenek a diktatúra teljes kiépülése ellen, az csak akkor eredményes, ha az emberek is ráébrednek arra, hogy nem szeretnének egypártrendszerben élni és odaállnak az ellenzéki politikusok mellé. Szóval, ha összefogásról beszélünk, akkor az csak a társadalom és az ellenzéki politikusok szövetségét jelentheti - már amennyiben le szeretnénk váltani a rendszert.

Az embereknek meg kell érteniük, hogy ez nem egy sportesemény, ahol kiválasztok egy csapatot és bármi történik, akkor is neki szurkolok.

Ez az életükről és a boldogulásukról szól. Minden egyes választás eredménye befolyásolja azt, hogy milyen életük lesz a jövőben az embereknek és erre kell még sokakat rádöbbenteni. Nehezíti, hogy a Fidesz a kezében tartja a média nagy részét, több tízmilliárdból látják el folyamatosan álhírekkel a társadalmat. Az általuk végzett agymosás arról szól, hogy itt minden nagyon szép, minden nagyon jó, az emberek jobban élnek és mindig más a hibás.

Szerencsére egyre többen kezdik észrevenni, hogy ez nem így van. Ha mindenki megpróbál több helyről tájékozódni, kritikával kezelni a fideszes orgánumokat, akkor már egy nagyon komoly lépést tehet afelé az ország, hogy Orbán Viktor ne tudja kiépíteni a teljes diktatúrát. Ha pedig ténylegesen tenni is hajlandó lesz nagyon sok ember a diktatúra kiépítése ellen, akkor Orbán Viktor "mesterterve" megbukik.