Hisztéria - Nekiestek a Harry Potter írójának, mert azt írta, hogy aki menstruál, az nő

Hisztéria - Nekiestek a Harry Potter írójának, mert azt írta, hogy aki menstruál, az nő

Liberális véleményterror?

A Harry Potter-regények íróját, J. K. Rowlingot transzfóbiával vádolják LMBTQ (már magunk sem tudjuk az ABC hány betűje - szerk.) szervezetek, mert furán reagált egy publicisztikára Twitteren. A cikk egy Devex nevű portálon jelent meg, amelynek a címe az "Egy egyenlőbb világ megteremtése a Covid-19 utáni világban azoknak az embereknek, akik menstruálnak." 

A véleménycikkre úgy reagált Rowling, hogy 

emberek, akik menstruálnak. Biztos vagyok benne, hogy van szó ezekre az emberekre. Segítene valaki?

Rowling ezzel arra akart utalni, hogy nőkről van szó és nem érti, miért nem lehet ezt kimondani. A Glaad nevű LMBTQ-szervezet transzfóbiával vádolta meg az írót és arra kér mindenkit, hogy bojkottálja az írónő könyveit. 

Rowling higgadtan reagált a hisztérikus vádakra:

"Ha nincs (biológiai) nemünk, akkor nincsen azonos neműek közötti vonzalom sem. Ha a nemek nem léteznek, a nők által megélt realitásokat törüljük el. Ismerek és szeretek transz embereket, de a biológiai nem koncepciójának eltörlése megszünteti annak lehetőségét, hogy sok-sok ember érdemben beszélhessen az életéről."

Az írónő kiemelte, hogy

az igazság kimondása nem gyűlölet. 

Leszögezte, hogy tiszteletben tartja a transz neműek jogait és velük menetelne, ha az alapján diszkriminálnának őket, hogy transzok. Azonban az ő életét az formálta, hogy nőnemű és egyáltalán nem érzi úgy, hogy gyűlölködés, ha ezt kimondja.

A Harry Potter-könyvek kitalálóját nem először érik támadások. Tavaly decemberben azért támadták, mert megvédett egy tudóst, akit azért rúgtak ki, mert azt tweetelte, hogy egy ember nem változtathatja meg a biológiai nemét.

"Öltözz, ahogy szeretnél, nevezd magadat, aminek csak szeretnéd. Feküdj le bármely beleegyező felnőttel, aki szeretne veled lefeküdni. Éld a legjobb életet békében és biztonságban. De kirúgni nőket azért, mert szerintük a biológiai nem létezik?"

- reagált akkor J.K. Rowling.