Előbb áll becsületsértésért bíróság elé Orosz Bernadett, mint az őt brutálisan összeverő volt barátja

Előbb áll becsületsértésért bíróság elé Orosz Bernadett, mint az őt brutálisan összeverő volt barátja

További tanulságokkal szolgál az Orosz Bernadett elleni támadás története. Ő az a hatgyermekes miskolci anyuka, akit még tavaly november bántalmazott olyan kegyetlenül a volt barátja, hogy a sérülései láttán az eljáró rendőr is arról beszélt,

ilyen brutális támadást nő ellen még nem követtek el.

Azonban nem a verés brutalitása miatt vált országos hírűvé az eset, hiszen az áldozatsegítés nem éppen a hazai joggyakorlat leghatékonyabb eleme. Azért lett botrány és címlaphír, mert Orosz Bernadett hajlandó volt a nyilvánosság elé állni, és felhívni a kapcsolaton belüli erőszak veszélyeire a figyelmet. S nemcsak az elképesztő sérüléseit mutatta be a közösségi oldalán, hanem Facebook-posztjában megnevezte az elkövetőjét is.

„Menekülök, ott van velem a két kicsi is, és mindig megöl" - a bántalmazott nők szerint a sajnálat kevés

A sajnálat kevés, tettekre van szükség - hangzott el azon az emberi jogok világnapja (december 10.) alkalmából tartott budapesti rendezvényen, amelyen a családon belüli erőszak áldozatait képviselő Szelíd Motorosok átvehették a Fehér szalag díjukat, valamint ahol felszólalt Orosz Bernadett is.

Mint az ismert, Orosz Bernadettet Bujákon, egy védett honvédségi komplexumban érte a támadás, volt barátja ököllel ütötte a nő arcát, majd fojtogatta. A tettét egyébként elismerte, ugyanakkor azt állította a Borsnak, hogy nem emlékszik semmire. Viszont arra azért volt érkezése, hogy

áldozatától 5 millió forint sérelemdíjat követeljen.

S akkor a csavar: előbb kell Orosz Bernadettnek bíróság elé állnia a támadója jó hírnevének megsértése miatt, mint az amúgy szabadlábon lévő elkövetőnek számot adnia a nő megveréséről. A súlyos testi sértés bűntette miatt kezdeményezett eljárás bírósági szakasza még meg sem kezdődött, pedig már eltelt a verés óta több mint 8 hónap.

„Egy sertésnek több joga van" - Orosz Bernadett bocsánatot kért a családon belüli erőszak egyik áldozatától

Továbbra sem a megelőzésre, hanem a még a több áldozatra készül fel a rendszer - többek között erre figyelmeztetett Orosz Bernadett, akit azután ismert meg az ország, hogy a nyilvánosság elé állt, miután volt párja brutálisan összeverte. A hatgyermekes miskolci anyuka most sorstársaival Balatonfüreden rendezett egy figyelemfelhívó rendezvényt, amelyen egyébként a városi rendőrkapitányság is képviseltette magát.

Egyébként erről Kellner Katalin LMP-s pesterzsébeti önkormányzati képviselő posztolt tegnap, de azt az információt az Alfahírnek más forrásból is megerősítették, hogy a polgári per augusztus végén lesz esedékes.

Úgy tudjuk, hogy az elkövetővel szembeni távolságtartási végzést egyébként meghosszabbította a Salgótarjáni Járásbíróság, de az csak később derül ki, hogy Orosz Bernadettnek végül kell-e egy kisebb vagyont fizetnie a támadójának.