Előbb áll becsületsértésért bíróság elé Orosz Bernadett, mint az őt brutálisan összeverő volt barátja

Orosz Bernadett

További tanulságokkal szolgál az Orosz Bernadett elleni támadás története. Ő az a hatgyermekes miskolci anyuka, akit még tavaly november bántalmazott olyan kegyetlenül a volt barátja, hogy a sérülései láttán az eljáró rendőr is arról beszélt,

ilyen brutális támadást nő ellen még nem követtek el.

Azonban nem a verés brutalitása miatt vált országos hírűvé az eset, hiszen az áldozatsegítés nem éppen a hazai joggyakorlat leghatékonyabb eleme. Azért lett botrány és címlaphír, mert Orosz Bernadett hajlandó volt a nyilvánosság elé állni, és felhívni a kapcsolaton belüli erőszak veszélyeire a figyelmet. S nemcsak az elképesztő sérüléseit mutatta be a közösségi oldalán, hanem Facebook-posztjában megnevezte az elkövetőjét is.

„Menekülök, ott van velem a két kicsi is, és mindig megöl" - a bántalmazott nők szerint a sajnálat kevés

A sajnálat kevés, tettekre van szükség - hangzott el azon az emberi jogok világnapja (december 10.) alkalmából tartott budapesti rendezvényen, amelyen a családon belüli erőszak áldozatait képviselő Szelíd Motorosok átvehették a Fehér szalag díjukat, valamint ahol felszólalt Orosz Bernadett is.

Mint az ismert, Orosz Bernadettet Bujákon, egy védett honvédségi komplexumban érte a támadás, volt barátja ököllel ütötte a nő arcát, majd fojtogatta. A tettét egyébként elismerte, ugyanakkor azt állította a Borsnak, hogy nem emlékszik semmire. Viszont arra azért volt érkezése, hogy

áldozatától 5 millió forint sérelemdíjat követeljen.

S akkor a csavar: előbb kell Orosz Bernadettnek bíróság elé állnia a támadója jó hírnevének megsértése miatt, mint az amúgy szabadlábon lévő elkövetőnek számot adnia a nő megveréséről. A súlyos testi sértés bűntette miatt kezdeményezett eljárás bírósági szakasza még meg sem kezdődött, pedig már eltelt a verés óta több mint 8 hónap.

„Egy sertésnek több joga van" - Orosz Bernadett bocsánatot kért a családon belüli erőszak egyik áldozatától

Továbbra sem a megelőzésre, hanem a még a több áldozatra készül fel a rendszer - többek között erre figyelmeztetett Orosz Bernadett, akit azután ismert meg az ország, hogy a nyilvánosság elé állt, miután volt párja brutálisan összeverte. A hatgyermekes miskolci anyuka most sorstársaival Balatonfüreden rendezett egy figyelemfelhívó rendezvényt, amelyen egyébként a városi rendőrkapitányság is képviseltette magát.

Egyébként erről Kellner Katalin LMP-s pesterzsébeti önkormányzati képviselő posztolt tegnap, de azt az információt az Alfahírnek más forrásból is megerősítették, hogy a polgári per augusztus végén lesz esedékes.

Úgy tudjuk, hogy az elkövetővel szembeni távolságtartási végzést egyébként meghosszabbította a Salgótarjáni Járásbíróság, de az csak később derül ki, hogy Orosz Bernadettnek végül kell-e egy kisebb vagyont fizetnie a támadójának.