Magyarország érdeke a szexuális és pedofil jellegű bűncselekmények számának csökkentése

Magyarország érdeke a szexuális és pedofil jellegű bűncselekmények számának csökkentése

A Jobbik új határozati javaslatot nyújtott be arról, hogy Magyarországon váljon lehetővé a kémiai kasztrálás  a pedofilokkal, szexuális erőszaktevőkkel szemben.  Ander Balázs, a Jobbik alelnöke kiemelte, hogy a jobbik a rend pártja, éppen ezért a magyar polgárok, az áldozatok és a védtelen emberek oldalán állnak. 

Ahogy a Lex Kaleta, úgy a mostani javaslat esetében is a kormánypárti többség oldalán pattog a labda, akik most megmutathatják, hogy kit képviselnek és kinek az oldalán állnak

-tette hozzá Ander a keddi sajtótájékoztatón.

Folyamatosan nő hazánkban a szexuális bűncselekmények száma

Észre kell vennünk, hogy egyre több a szexuális és pedofil jellegű bűncselekmény, ezáltal a visszaesők száma is fokozatosan nő - emelte ki  Dr. Beleznay Zsuzsanna, a Jobbik nő- és családpolitikáért felelős képviselője, aki a határozat megfogalmazásában oroszlánrészt vállalt. A jelenleg hatályos jogszabályok nem nyújtanak megfelelő védelmet az áldozatok számára, és bár a kémiai kasztráció drámainak hangzik, közel sem annyira ördögtől való, mint amennyire eredményes. Hiszen ebben az esetben nem tényleges kasztrációról beszélünk, hanem gyógyszeres kezelésről, amely által a libidó és így a szexuális nemi vágy is csökken.

Külföldön a kémiai kasztráció már bizonyította hatékonyságát

Ez a fajta fellépés a szexuális erőszaktevőkkel szemben más országokban már bejáratott és sikereket elérő módszer. Ahogy Beleznay is említi a Skandináviai adatokat, melyből jól kirajzolódik, hogy a kémiai kasztráció 40 százalékról öt százalékra csökkentette a visszaeső szexuális erőszaktevők számát. Míg egy német tanulmány szerint a kasztráción átesett szexuális bűnelkövetők csupán három százaléka esik vissza. 

A Jobbik néppártként ezzel kapcsolatban egy teljes és átfogó javaslatcsomagot nyújtott be a mai napon. Eszerint a nemi élet szabadsága és a nemi erkölcs elleni bűncselekmények esetében szigorítanák a büntetési tételeket, míg a szexuális bűncselekményt elkövetőkkel és pedofilokkal szemben bevezetné a kémiai kasztrációnak az intézményét. A javaslat kitér arra is, hogy azzal az elkövetővel szemben, akire végrehajtandó szabadságvesztést szabtak ki és visszaesőnek számít, annak kötelezővé, míg a nem visszaesőkkel szemben választhatóvá tennék a kémiai kasztrálás lehetőségét. 

Annyit kérünk a kormánytól, hogy ne arrogánsan álljon ehhez a javaslathoz, mert ez nem csak a Jobbik érdeke, ez egy össztársadalmi érdek. Észre kell venni azt, hogy Magyarország érdeke a szexuális és pedofil jellegű bűncselekmények számának a csökkentése.

- zárta mondandóját a nő- és családpolitikáért felelős képviselő.

Nemcsak szexuális bűncselekmények során használnak ki kiskorúakat

A borsodi 6-os választókörzet fideszes jelöltjét, Koncz Zsófiát a helyi választási bizottság elmarasztalta, miután közösségi felületein kisgyermekekkel készült képeket osztott meg kampánycélból. Ander szerint a gyermekekért és nem a gyermekekből kell élni, legyen az bármilyen szituáció, adott esetben egy ilyen politikai helyzet is. szerinte Koncz a borsodi állapotokkal nincs tisztában, ezért ilyen húzásokkal akarja kicsit felturbózni a kampányát, ami elfogadhatatlan a Jobbik számára.

A Jobbik a lehető legtisztességesebben szeretné ezt az időközi választást végig vinni. Hiszünk abban, hogy ez a hozzáállás, ez a mentalitás győzedelmeskedni fog. Koncz Zsófiának olyan ígéretekre kellene koncentrálnia, melyek az ott élő emberek érdekeit szolgálja, ebből azonban vajmi keveset tapasztalnak a helyi lakók, míg Bíró László ismeri a körzetét, az ottani embereket, és megvan az a programja, ami alapján azt a térséget fölemelhetné.