Magyar fejlesztésű tüdővitamin-készítmény került a gyógyszertárak polcaira (x)

Magyar fejlesztésű tüdővitamin-készítmény került a gyógyszertárak polcaira (x)

Az Air7 hatóanyagainak összetételét a tüdő igényeinek kielégítésére állították össze. A tüdő vitaminjának megalkotását a pandémia hívta életre, hiszen a SARS-CoV-2 légzőszervi vírusról beszélünk. A táplálékkiegészítő nem gyógyír a betegségre, azonban abban egyetértés van az orvostársadalomban, hogy egészséges tüdővel jobb eséllyel indulunk a vírus ellen.

A tüdő vitaminja, azaz az Air7 szeptember elején került a Benu gyógyszergyárak polcaira, miután minden hatósági igazolást megszerzett a piacra kerüléshez. A Magyarországon fejlesztett és gyártott étrend-kiegészítőt úgy állították össze, hogy az a tüdő vitalitását biztosítsa. A készítményben a „kötelező” ACE-vitaminok mellett megtalálható a csodaszernek kikiáltott Q10 koenzim, mely egyrészt segíti a vér oxigénellátását, valamint erősíti az immunrendszert. Hasonló jó hírnévnek örvend a Cordyceps sinensis magashegyi gombafaj kivonata, mivel ez az összes esszenciális aminosavat
tartalmazza és többek közt például fokozza az adenozin-trifoszfát (ATP) termelődését, mely sejtjeink legfontosabb energiaforrása. Ezen felül még és B 6 - és D 3 -vitamint, valamint rutint tartalmaz a készítmény.

A tüdő vitaminja

A D 3 -vitamin fontosságát a Légúti Betegek Országos Egyesületének elnöke, Dr. Mucsi János emeli ki a termék honlapján megjelent cikkében, melyből kiderül, hogy a hazai lakosság jelentős része D-vitamin-hiányban szenved az év legtöbb napján. A szakember ugyanakkor azt is megjegyzi, hogy mennyire fontos az immunrendszer felkészültségét szavatoló pihenés.

„A tüdő megfertőződése elleni fontos védekezés, ha kerüljük a dohány vagy a vízipipa füstjét, a füst ugyanis mintegy 12 órára lebénítja a csillószőröket, melyek a tüdő tisztítását végzik” – magyarázza a szakértő.

Az egészséges tüdő fontossága

„Hogy milyen hatást fejt ki az új koronavírus okozta megbetegedés a tüdőnkre? A többszörös olimpiai bajnok sprinter, Usain Bolt nemrégiben kapta el a vírust, és semmilyen panasza nincs, hiszen teljesen egészséges a tüdeje, és nincs krónikus betegsége sem. A másik véglet az, ha egy krónikus beteg szervezetét megtámadja a SARS-CoV-2, ilyenkor valósággal ’elfogy a tüdő’. Kiemelten veszélyeztetettek azok az időskorúak, akiknek van valamilyen krónikus megbetegedésük, például cukorbetegek, érrendszeri betegségük van, asztmások vagy krónikus obstruktív tüdőbetegségben (COPD) szenvednek. Rájuk nagyon kell vigyáznunk. Ha viszont valakinek nincs idült betegsége, és a
fenti szempontok figyelembe vételével óvja tüdejét, akkor sokkal nagyobb az esélye, hogy egy esetleges koronavírus okozta fertőzésen is panasz nélkül esik át” – mondta el Mucsi János.

A szakértő szavaiból kiderül, hogy a „külsőségekre” való odafigyelés legalább ilyen fontos! Tehát kerülni kell a krónikus betegekkel való érintkezést, ahogyan a tömeget is, valamint kiemelten fontos a maszk viselése és a gyakori, alapos kézmosás.