Menczer csak azért nézte meg az újságírók szakmai útjait, mert sorosista médiakurzusoknak tűntek

Menczer csak azért nézte meg az újságírók szakmai útjait, mert sorosista médiakurzusoknak tűntek

Tegnap este az ATV műsorában megkérdezték a Külügyminisztérium államtitkárát, hogy igaz-e a hír miszerint a külügy magyar újságírók külföldi útjairól gyűjtött adatokat, mert a szakmai programokat a magyar belügyekbe történő külföldi beavatkozásokként értékelték, amik mögött „Soros-szervezetek állnak”.

A Soros-pénzből Amerikában járt Szijjártó minisztériuma listázza az újságírók szakmai útjait

A Telex birtokába jutott a Szijjártó Péter vezette Külgazdasági és Külügyminisztérium (KKM) levele, melyben arról érdeklődnek az egyes nagykövetségeknél, hogy a fogadó ország az elmúlt években szervezett-e szakmai látogatást, továbbképzést, tanulmányutat magyar újságíróknak, voltak-e ilyen látogatások. Amennyiben igen - folytatta a levél - mikor történtek az utazások, milyen magyarországi médiumok képviselői vettek részt azon, és milyen fogadó országbeli lapokat, szervezeteket kerestek fel.

Menczer Tamás annyit jegyzett meg ezzel kapcsolatban, hogy kiszivárogtatott dokumentumról van szó, aminek a története is önmagában érdekes, majd hozzátette, hogy „úgy látszik, külügyminiszter úr még nem rúgott ki elég embert, még mindig szivárognak dokumentumok”.

Ahogy fogalmaz,

Mi nem listázunk újságírókat. Se ilyen szándékunk, se ilyen tudásunk nincsen hozzá. Azt láttuk nyilvános adatokból, bárki megnézhet különböző honlapokat, hogy egyes Soros-szervezetek, például a Transparency International nevű szervezet szervez ilyen érzékenyítő kurzusokat. Szakmai utak! Hogy oda ne rohanjak. És itt együttműködő partnerként vannak feltüntetve különböző budapesti nagykövetségek is. És akkor mi megnéztük, hogy.. már csak úgy kíváncsi lettem, mert nekem a feladatom a Külügyminisztériumban például az, hogy politikai ügyekkel foglalkozzak, és azt egy politikai ügynek tekintem, hogy ha Soros György finanszíroz médiakurzusokat baloldali újságíróknak.

Amikor már azt hinné az ember, hogy a Sorosozás Sorosozás hátán megdönthetetlenül alátámasztotta a listázás miért is számít politikai ügynek, Rónai Egon megkérdezi, hogy a szakmai út óhatatlanul sorosista médiakurzusnak minősül-e, mire az államtitkár velős egy mondatban kifejti, hogy "nem, az a sorosista médiakurzus, amit soros György fizet". 

(444.hu)