Lázár János: A kegyelmi időszaknak vége

Lázár János, Bardóczky Kornél
Lázár János fideszes országgyűlési képviselő Bardóczky Kornél egykori teniszező (j) társaságában a Magyar Tenisz Szövetség budapesti tisztújító közgyűlésén, ahol a szervezet elnökévé választották 2020. július 27-én.
Illyés Tibor / MTI

Lázár János egykori kancelláriaminiszter a Magyar Nemzetnek adott interjújában kitért többek között arra, a Magyar Tenisz Szövetség élén két célja van: az egyik, hogy december 31-ig rendezzék a pénzügyi hiányt, a másik pedig javaslatokat kidolgozni a vidéki teniszközösségek segítése végett.

Lázár Hódmezővásárhely kapcsán úgy nyilatkozott:

Tudomásul vettem, hogy 2018-ban és 2019-ben a választópolgárok úgy döntöttek, Márki-Zay Péterre bízzák a városukat. A kegyelmi időszaknak azonban vége.

Hozzátette, meglátása szerint Márki-Zay nem foglalkozik a város dolgaival, így Hódmezővásárhelynek a szó klasszikus értelmében nincs is polgármestere.

Szerintem legkésőbb 2024-ben lehetővé teszik Márki-Zay Péter számára, hogy kizárólag a nagypolitikai álmaira koncentrálhasson…

– mondta az egykori kancelláriaminiszter.

Az ország és a Fidesz sorsáról pedig úgy vélekedett, az azon múlik, a vidéken élő fiatalok számára tudnak-e jövőt biztosítani.