Szokásos: a Borkai-féle audis földügyben sincs érdemi vizsgálat

Borkai Zsolt
Borkai Zsolt
MTI/Krizsán Csaba

Megszokott módon ezúttal sem ért el eredményeket az ügyészség egy olyan ügyben, melynek egy fideszes politikus és szintén kormánypárti kötődésű háttéremberek az érintettjei. Ezúttal többek között a szexbotránya miatt hírhedté vált volt győri polgármester, Borkai Zsolt nyugodhat meg.

Szabó Tímea párbeszédes politikus azért tett feljelentést, mert a gyanú szerint a polgármester bizalmasa és az önkormányzatnak is dolgozó, valamint a szexvideón is látott Rákosfalvy Zoltán 2011-ben olcsó szántóföldként vásárolt fel egy olyan földterületet, amit később ipari területté minősítettek, majd sokkal több pénzért eladtak az Audinak, hogy a gyárához szükséges logisztikai központot ott építse fel.

A hvg szúrta ki, hogy a párbeszédes Tordai Bence kérdésére Polt Péter legfőbb ügyész által adott válasz alapján a Győri Regionális Nyomozó Ügyészség bűncselekmény hiányában már korábban elutasította Szabó feljelentését. Ugyanakkor az Audi-gyár bővítésének ügyében vagyon elleni és hivatali bűncselekmények miatt még nyomoz a rendőrség, viszont gyanúsítottakat még mindig nem hallgattak ki.

Emlékeztetnek, hogy a Transparency International Magyarország szintén feljelentést tett, mert szerintük "alapos okkal feltételezhető, hogy Rákosfalvy Zoltán bennfentes információ birtokában vásárolta meg a termőföldterületeket azok korábbi tulajdonosaitól", ez az információ pedig jó eséllyel a győri önkormányzattól vagy más közhatalmi szervtől származott, ami felveti a hivatali visszaélés gyanúját.