KDNP-tempó: nem elég, hogy lenácizták a jobbikos politikust, még ki is zárták a parlamenti vitából

KDNP-tempó: nem elég, hogy lenácizták a jobbikos politikust, még ki is zárták a parlamenti vitából

Tegnap éjszaka méltatlan körülmények között vitáztak a Parlamentben a gránitszilárdságú Alaptörvény kilencedik módosításáról, amelynek az egyik mélypontja az volt, amikor a jobbikos Szilágyi Györgyöt kizárta a plenáris ülésről a KDNP-s levezető elnök, Latorcai János. 

A nőkről beszéltek, de a közpénzre gondoltak - méltatlan parlamenti vita az Alaptörvényről

Ahogy arról beszámoltunk, az Orbán-kormány két héttel a koronavírus második hullámának - várható - tetőzése előtt belekezdett a gránitszilárdságú Alaptörvény kilencedik módosításába. Szerdán, az esti kijárási korlátozás alatt, talán egy tucatnyi országgyűlési képviselő jelenlétében került megrendezésre a vita - komoly mélypontokkal - a három új, egymástól teljesen eltérő irányú kormányzati módosítóról.

Az történt ugyanis, hogy a kormánypárti "érvek" között ismételten megjelent, hogy az ellenzék mögött ott van maga Soros György és a sötét oldal (utóbbiról egy másik kereszténydemokrata, Vejkey Imre lamentált majdnem félórán keresztül), a jobbikos padsorokból viszont arra emlékeztették a kormánypárti politikusokat, hogy a Parlamentben mindössze egyetlen pártot pénzelt Soros György, az pedig a Fidesz. 

A KDNP másik arca, Nacsa Lőrinc nem sokkal éjfél előtt fogyott ki teljesen az érvekből, és ezt mondta Szilágyi Györgynek (hangsúlyozzuk, az Alaptörvénnyel kapcsolatos vitában):

"Ön egy év alatt próbált náciból egyébként kommunistává vedleni".

Hiába a személyeskedés, és a durva sértegetés Nacsa párttára, Latorcai csendben figyelte az eseményeket (emlékezetes, Jakab Pétertől már akkor megvonták a szót, amikor a bűnöző jelzőt használta, most pedig 4,4 millió forintot kell fizetnie egy zsák krumpliért), ám amikor a jobbikos kikérte magának, hogy lenácizzák, és hazugnak nevezte a kormánypártit, a levezető elnök egyszerűen kizárta Szilágyi Györgyöt a parlamenti vitából. 

"Így büntetik a Parlamentben az igazság kimondását - kizártak az ülésteremből, miután kikértem magamnak, hogy Nacsa Lőrinc, az egyik legaljasabb, leggerinctelenebb Orbán bólogató lenácizott. Önök szerint mi a felháborítóbb? Hazudozni és visszaélni a hatalommal vagy szemtől szembe kimondani az igazságot? A kormánynak egyértelműen az utóbbi. Sunyiság, Fidesz-KDNP a neved!"

- Szilágyi György egyébként így kommentálta a vele történteket.