Zacher: Felejtsük el az idei karácsonyt, hogy legyen jövőre karácsony!

Zacher: Felejtsük el az idei karácsonyt, hogy legyen jövőre karácsony!

Szerintem felejtsük el ezt az idei karácsonyt azért, hogy legyen jövőre karácsony

- jelentette ki Zacher Gábor toxikológus és mentőorvos az RTL Klub Reggeli műsorában. Azért mondja ezt, hogy ne arról szóljon a történet, hogy a szabályok be nem tartása miatt elmenteket gyászoljuk. Zacher egy példát is hozott, a Vörösmarty téren 30-40 ember csoportosult, iszogattak, maszk nélkül. Ilyenkor oda szokott szólni, hogy vegyenek fel maszkot, de ezt nem fogadják pozitívan.

Nem értem, hogy az emberek hogy lehetnek ilyen stupidak, hogy nem fogják fel, ez tulajdonképpen az ő érdekük, mert ebbe a betegségbe bele lehet halni.

Azt is elmondta, hogy a modern orvostudomány még nem találkozott hasonló pandémiával, a nagy spanyolnátha-járvány már száz éve volt, és sok mindent még mindig nem tudunk a koronavírusról.

Ahogy azt már másoktól is hallhattuk, az eszközök, például a lélegeztetőgépek szerinte is rendelkezésre állnak, az ellátás gyenge pontja a munkaerőhiány lehet, mert a járvány közben nem állhatnak le a nem koronavírusos intenzív ellátások sem.

Orbán Viktor szavaival kapcsolatban megjegyezte, hogy az egészségügy bedőlésének esélyére vonatkozóan az 50 százaléknak jobban hitt, mint a 99,9-nek. A „mindenkit meggyógyítunk” ígéretet felelőtlennek tartja, és további szigorításként bezárná a plázákat.