Demeter Szilárd, a PIM igazgatója már ott tart, hogy Soros György "a liberális Führer", akinek Európa a gázkamrája

Demeter Szilárd, a PIM igazgatója már ott tart, hogy Soros György "a liberális Führer", akinek Európa a gázkamrája

A Petőfi Irodalmi Múzeum főigazgatóját is érzékenyen érintette az uniós pénzek kifizetését jogállami kritériumokhoz kötő javaslat, ezért billentyűzetet ragadott és a kormánypropagandát nulla-huszonnégyben terjesztő origóra írt egy publicisztikát, ami ma jelent meg.

Nem egészen világos, hogy a már-már menetrendszerűnek ható sorosgyörgyözést teljesen más dimenzióba helyező miniszteri biztos alapjáraton is ilyesmiket gondol, vagy csak valamilyen szer befolyásoltsága alatt támadtak azok a képzetei, amikor gondolatait olyan mondatfűzésekbe öltötte például, minthogy

„Európa Soros György gázkamrája: a multikulturális nyitott társadalom kapszulájából árad a mérgező gáz, ami az európai életformára halálos (...)”

Demeter véleménycikkében tulajdonképpen a holokauszt során meggyilkolt zsidókhoz hasonlítja a magyarok és a lengyelek jelenlegi helyzetét a jogállamiságról zajló uniós vitákkal összefüggésben.

Olyanokat ír, hogy

„A liberárják most a lengyeleket és a magyarokat akarják kizáratni abból a politikai közösségből, aminek tagjaiként még vannak jogaink. Mi vagyunk az új zsidók. Mindegy, hogy nyitott társadalomnak, vagy jogállamiságnak, vagy szolidaritásnak hívják-e a verbális furkósbotokat - mind a jogfosztás eszközeiként szolgálnak. Amikor kétségbe vonják a magyar választópolgárok akaratát, képességét arra vonatkozóan, hogy megválasszák, hogyan akarnak élni, kit akarnak hatalmon látni, akkor tulajdonképpen azt mondják rólunk, hogy nagy az orrunk, büdösek vagyunk és tetvesek.”

A magyar kulturális élet egyik kulcsembere publicisztikáját azzal zárta, hogy

 „Soros György a liberális Führer. A liberárja hadserege pedig szolgaibb módon isteníti, mint anno Hitlert a sajátjai.”

A cikk elolvasását szigorúan csak kikapcsolt monitorral és bekötött szemmel ajánljuk!