Semjén Szájer ügyéről: Miért kellene nekem ehhez bármit is szólni?

Semjén
A Miniszterelnökség által közreadott képen Semjén Zsolt nemzetpolitikáért felelős miniszterelnök-helyettes a Magyar Állandó Értekezlet (Máért) ülésén Budapesten 2020. november 26-án.
MTI/Miniszterelnökség/Botár Gergely

A Telex a szerda reggeli kormányülésre érkező kormánytagokat kérdezte Szájer József botrányáról, amiről itt írtunk részletesen:

A belga ügyészség szerint drogot találtak a "házibulizó" fideszes képviselőnél

A brüsszeli ügyészség közleményt juttatott el a Euronews csatornához. Azt írják, hogy Sz. József EP-képviselő hátizsákjában drogot találtak. Az ügyészség szerint a férfi véres kézzel menekült az orgia helyszínéről, miután lemászott az ereszcsatornán. A Brüsszeli Ügyészség közleménye szerint 20 ember ellen indult eljárást a brüsszeli orgia helyszínéül szolgáló lakásban.

A Karmelita előtt Varga Judit igazságügyi miniszter azt mondta a lap újságírójának, valószínűleg a lemondásra utalva, hogy Szájer az egyetlen helyes döntést hozta meg ebben a helyzetben. A tárcavezetőtől megkérdezték, hogy szerinte gyengíti-e a kormány álláspontját a jogállamiság-vitában az eset, de Varga ezt nem kívánta kommentálni. 

Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes az ügyről szóló kérdést ennyivel intézte el:

Miért kellene nekem ehhez bármit is szólni?

A brüsszeli parti szervezője: Hogyan tudtuk volna gyorsan odaadni az igazolványainkat, amikor alsónadrág sem volt rajtunk?

A Blikknek sikerült megszólaltatnia a 29 éves David Manzheleyt, aki a lap cikke alapján azt a brüsszeli partit szervezte, amin Szájer József is részt vett: A belga sajtóban ma megjelent egy újsághír egy pénteki brüsszeli házibuliról, amelyen jelen voltam - ismerte el Szájer József, aki vasárnap hirtelen lemondott EP-képviselői mandátumáról.