Gődény nem fél a börtöntől, hiszen úgy véli, nem követett el semmit

Gődény nem fél a börtöntől, hiszen úgy véli, nem követett el semmit

Mint ahogyan arról már korábban beszámoltunk, az Index értesülései szerint szombaton dedikálta volna azt a könyvet Gődény György a Pólus Centerben, amibe ő is írt, azonban a bevásárlóközpont biztonsági szolgálata ezt nem engedte meg neki.

Gődény az ATV Híradójának azt nyilatkozta, nem követett el bűncselekményt, amellett azonban kitart, hogy úgy látja, "nem okoz akkora gondot" a vírus.

Meggyanúsítottak azzal, hogy rémhírt terjesztek, ami ugyebár nem igaz 

 

– mondta, s ragaszkodott álláspontjához, miszerint ő csupán orvosi tényeket közöl tudományos kutatásokra alapozva.

Én soha életemben nem tagadtam a vírust, nem vagyok vírustagadó, ezt már elmondtam az ATV műsorában is

 

– hangsúlyozta.

Az ATV Híradójának adott interjújában arra is kitért, társaival nem relativizálják a vírust, hanem párbeszédre törekednek:

Vannak olyan alternatív információ-halmazok, tudományos vizsgálatok, kutatási eredmények, amik nem támasztják alá azokat az eljárásokat, intézkedéseket, korlátozásokat, amiket megélünk

 

– fogalmazott.

Továbbra is fenntartja,

a vírus nem okoz akkora gondot, mint “amekkora vészharangot kongatunk.” Úgy véli, a korlátozások gátolják az emberek létezését és megélhetését.

Szót ejtett továbbá arról is, senkit sem biztatott arra, hogy ne hordjon maszkot, azonban szakmai kötelességének érzi felvilágosítani az embereket, hogy kell használni őket. Ismeretei alapján pedig számos kutatás létezik arra vonatkozóan, ami nem igazolja a maszkok védőhatását, számolt be róla az ATV.

Meglátása szerint arra kellett volna helyezni a hangsúlyt, hogy elsősorban az időseket és krónikus betegségben szenvedőket védjék meg a korlátozásokkal. Gődény közölte, neki is van olyan ismerőse, aki kórházba került a koronavírus miatt, de felgyógyult a betegségből. Végezetül pedig leszögezte, nem fél a börtöntől, hiszen álláspontja szerint nem követett el semmit.