Rendőrökkel ölette meg magát egy öngyilkos férfi New York-ban - templomnál lövöldözött a levegőbe

Rendőrökkel ölette meg magát egy öngyilkos férfi New York-ban - templomnál lövöldözött a levegőbe

Lövöldözni kezdett egy férfi helyi idő szerint vasárnap New Yorkban, a Szent János székesegyház lépcsőjén, nem sokkal az után, hogy a templomnál kültéri kóruselőadás volt. A rendőrök agyonlőtték.

A hatóságok elmondása szerint más nem sérült meg. A Reuters hírügynökség azt írja, hogy a férfi azt kiabálta, hogy "öljenek meg!".

Ez, illetve a tény, hogy a férfi senkire nem lőtt rá arra utalhat, hogy a "suicide by cop"-nak nevezett öngyilkossági formáról lehetett szó. Ilyenkor az elkövetők szándékosan azért rántanak fegyvert, hogy a rendőrök rájuk lőjenek.

Három rendőr a helyszínen volt, és azonnal tüzet nyitottak rá. 15 lövést adtak le, az egyik a fejét találta el. Kórházba vitték, de már csak a halál beálltát tudták megállapítani.

Az elkövető személyazonosságát nem hozták nyilvánosságra. Két félautomata pisztolyt találtak a helyszínen, a férfi táskájában pedig egy gázolajos palack, kötél, drót, több kés, ragasztószalag és a Biblia egy példánya volt.

15 perccel a történtek előtt ért véget a templom előtt a helyi kórus koncertje, amelyen mintegy 200 ember vett részt, de amikor a férfi a lépcsőn lövöldözni kezdett, már csak 15-en voltak a közelben.

A Reuters fotóriportere szerint a kóristák akkor már a templom épületében voltak, a rendőrök pedig többször is felszólították a férfit, hogy tegye le a fegyvert, és csak az után nyitottak tüzet.