Jakab Péter: a kormány új programja az, hogy "segíts magadon!"

Jakab Péter: a kormány új programja az, hogy "segíts magadon!"

Közösségi oldalán reagált Jakab Péter, a Jobbik elnöke arra, hogy Orbán Viktor bejelentette régi-új gazdaságvédelmi intézkedéseit. 

A Jobbik elnöke szerint lassan egy éve mélyül a válság a koronavírus miatt. Százezrek veszítették el az állásukat, mások részmunkaidőben kénytelenek dolgozni még kevesebbért.

"És akkor Orbán a fa alá teszi az újabb úgynevezett mentőcsomagot. Szó nincs a munka nélkül maradtak megsegítéséről, az álláskeresési járadék emeléséről. Szó nincs arról, hogy csökkentjük a munkavállalókat sújtó adókat, és a bérek 80 százalékos átvállalása is elmarad"

- emelte ki a Jobbik politikusa, hozzátéve: szépségtapasznak is kevés az, hogy csupán néhány szektorban vállalja át a kormány a bérköltségek kétharmadát.

"Viszont a családok kapnak kedvezményes hitelt lakásfelújításhoz. Hitelt! Akkor, amikor az ember azt se tudja, mit hoz a holnap, lesz-e munka, lesz-e kenyér az asztalon. A legtöbb család ilyenkor nem lakásfelújításban gondolkodik, meg hitelben, hanem túlélésben. Az álkeresztény kormány mentőcsomagja valójában ennyi: segíts magadon, Isten is megsegít"

- összegezte a Jobbik elnöke.

Jakab Péter szerint "a magyarok csak úgy élhetik túl a válságot, ha ez a kormány nem éli túl." 

Új kormányprogram: segíts magadon! Röviden ennyit jelentett ma be Orbán. Lassan egy éve mélyül a válság a koronavírus...

Közzétette: Jakab Péter – 2020. december 19., szombat