Összenő, ami összetartozik: a NER-kedvenc biztonsági cége, a Valton évi 1,8 milliárd forintért őrzi a Puskás Arénát

Összenő, ami összetartozik: a NER-kedvenc biztonsági cége, a Valton évi 1,8 milliárd forintért őrzi a Puskás Arénát

Évi nettó 1,8 milliárd forintért végzi majd a Valton-Sec Kereskedelmi és Szolgáltató Zrt. a Puskás Aréna őrzését - szúrta ki a Napi.hu a kedden megjelent uniós közbeszerzési közlönyben. A tenderen egyébként volt egy másik induló is, az EUK-Holding Kft.

Feltételként írták elő a legalább 25 000 fő résztvevőt meghaladó események lebonyolításában szerzett tapasztalattal rendelkező szakemberek meglétét.

A fideszes kötődésű Valton feladata „a Puskás Aréna épületéhez és rendezvényeihez kapcsolódó vagyon- és biztonságvédelmi feladatok, továbbá a rendezvénybiztosítási feladatok ellátása” lesz. Ebbe többek között a ruházat- és csomagátvizsgálás, a ruhatár őrzése, a parkolás irányítása és a vendégek elől elzárt területek biztosítása tartozik bele.

A 2019-ben átadott, 190 milliárd forintos stadion „alap üzemelési” őrzési feladataihoz egy napra minimum 12 főt kell biztosítani a cégnek, a tervezett óraszám naponta 204 óra, egy évre vetítve pedig 77 550 óra.

A Valtonnal december 23-án kötött egy évre szóló szerződést a Nemzeti Sportközpontok, ami legfeljebb két alkalommal, további egy-egy évvel hosszabbítható meg.

A portál cikkében megjegyzi, a solymári Garden Group Kft. nyerte el korábban a Puskás Aréna pályájának karbantartását nettó 180 millió forint keretösszeg erejéig.

A 2020-as központi költségvetésből egyébként a stadion üzemeltetésére és működtetésére 1 milliárd 876 millió forintot biztosított a kormány.