Menczer Tamás hiába állítja, hogy sorban állnak az országok a kínai vakcináért, az EU erről nem tud

Menczer Tamás hiába állítja, hogy sorban állnak az országok a kínai vakcináért, az EU erről nem tud

Az Európai Bizottságnak nincs tudomása róla, hogy 14 európai ország tárgyal a kínai Covid19 elleni vakcina beszerzéséért — válaszolta egy újságírói kérdésre Stella Kyriakides egészségügyért és élelmiszerbiztonságért felelős biztos brüsszeli sajtóértekezletén - írja a Népszava.

Átlátszó: a felhasználatlan oltóanyagok egy része kukában végzi

Címlap Átlátszó: a felhasználatlan oltóanyagok egy része kukában végzi A szervezetlenség miatt a kiolvasztott oltóanyagok egy része a kukában végzi - mondta az Átlátszónak egy budapesti, kórházi orvos. A neve elhallgatását kérő szakember szerint oltási terv láthatóan nincs, aki ügyesebben informálódik az jut oltáshoz.

A Külgazdasági és Külügyminisztérium tájékoztatásért felelős államtitkára, Menczer Tamás néhány napja nyilatkozta, hogy Európa Kínában áll sorban a koronavírus vakcináért és több mint egy tucat ország jelentkezett már a kínai gyártónál.

A biztosi testület kedden szólította fel a tagállamokat az oltási kampány felgyorsítására, aminek érdekében kijelentették, hogy az év első negyedében rendelkezésre áll majd a szükséges oltóanyag-mennyiség. Mindemellett a bizottság arra kéri a tagállamokat, hogy március végéig oltsák be az egészségügyben és szociális ellátásban dolgozók, valamint a 80 év fölöttiek 80 százalékát, nyárig pedig a felnőtt lakosság legalább 70 százalékát.

Szijjártó napokon belül tárgyalásokba kezd Moszkvában az orosz vakcináról

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter Facebook-videóban beszélt arról, hogy szeretné, ha mielőbb döntés születne a hazai engedélyről, ugyanis csak ezt követően tud szerződést kötni vakcinák beszerzéséről. A Nemzeti Együttműködés Rendszerében még a koronavírus elleni oltakozás sem mehet le politikai vircsaft nélkül.