A rendkívüli hideg miatt vörös kódot rendelnek el a hajléktalanok védelmében

A rendkívüli hideg miatt vörös kódot rendelnek el a hajléktalanok védelmében

A várható rendkívüli hideg időre tekintettel vörös kód jelzés lép életbe péntek délelőtt tíz órától, és ennek megfelelően adott esetben fogadniuk kell a hajléktalan embereket a nem a számukra fenntartott bentlakásos szociális intézményeknek is - jelentette be az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) szociális ügyekért felelős államtitkára szerdán Budapesten.

Fülöp Attila közölte, a vörös kód jelzés várhatóan jövő szerda délig lesz érvényben.

A legfontosabb feladata továbbra is a hajléktalanellátó rendszernek van. A hajléktalanszállókon, a nappali melegedőkben van hely - mondta az államtitkár, hangsúlyozva, senkinek nem kell az utcán aludnia.

Természetesen ilyenkor óriási felelőssége van a társadalom további szereplőinek is, erről ITT OLVASHAT:

Ha ők nem takarják be őket, nem élik meg a reggelt

Prekoncepcióval készültünk, és nem is kellett csalatkoznunk, valóban öntudatos, segítő- és cselekvőkész civilekkel (ha tetszik, polgárokkal) találkoztunk a Budapest Bike Maffia Üllői úti főhadiszállásán, illetve Tűzoltó utcai szendvicskészítő-bázisán. Ha ezek az emberek az energiájukat, szabadidejüket és pénzüket nem fordítják a Krízishelyzetre, akkor bizony még több tragédiával szembesülhettünk volna - még több honfitársunk szenvedhetett volna fagyhalált a főváros utcáin a mínusz 20 Celsius fokban.