Covid 2021 Vizsgálóbizottság: Mészáros Lőrincnek azt kell elmondani, hogyan szívott magába milliárdokat a válság alatt

Covid 2021 Vizsgálóbizottság: Mészáros Lőrincnek azt kell elmondani, hogyan szívott magába milliárdokat a válság alatt

Az utóbbi időben azt vettük észre, hogy

Mészáros Lőrinc valamit nagyon tud, és azt szeretnénk, hogy adjon tanácsokat a magyar vállalkozásoknak arról, hogyan lehet a válságban gyarapodni

- fogalmazott Lukács László György arra a kérdésünkre, hogy miért hívták meg a Covid 2021 Vizsgálóbizottság elé a felcsúti dollármilliárdost. A jobbikos politikus emlékeztetett, miközben Magyarországon a turizmusban munkahelyek, vállalkozások szűnnek meg, mert a kormány vagy nem segített nekik kellő időben, vagy pedig nem eleget, addig Mészáros Lőrinc érdekeltségei rekord méretei állami támogatásokhoz jutottak. 

"Mészáros Lőrinc ebben is többet tud az átlag embereknél, ő milliárdokat szívott magába, míg mások kénytelenek voltak felszámolni a vállalkozásaikat"

- hangsúlyozta az ellenzéki országgyűlési képviselő. 

Ugyanakkor Lukács László György szerint nem valószínű, hogy Orbán Viktor jó barátja eljön a meghallgatásra, még az is lehet, hogy ő volt a NER kedvenc, most épp Dubaiba tartó luxusgépén.

Mi azt szeretnénk, hogy szembenézzen az emberekkel, és megválaszolja a nyilvánosságra tartozó kérdéseket. Amennyiben nem válaszol, akkor ugyanúgy tesz, mint az az Orbán-kormány, amely a miniszterelnök barátainak kezére játssza a közvagyont - magyarázta a politikus. 

A Covid 2021 Vizsgálóbizottság célja, hogy képet adjon az Orbán-kormány koronavírus-járványban mutatott teljesítményéről, és átfogó jelentéssel járuljon hozzá a jövőbeli kihívások kezeléséhez.

A Covid 2021 Vizsgálóbizottság holnap válaszokat vár Mészáros Lőrinctől is

Pénteken 10.30-kor megkezdi munkáját az ellenzéki pártszövetség képviselői által megalakított Covid 2021 Vizsgálóbizottság. A testület célja, hogy képet adjon az Orbán-kormány koronavírus-járványban mutatott teljesítményéről, és átfogó jelentéssel járuljon hozzá a jövőbeli kihívások kezeléséhez - olvasható a Jobbik, a Párbeszéd, a Demokratikus Koalíció, az LMP, valamint az MSZP, és a Momentum közös közleményében.

Ahogy arról beszámoltunk, pénteken 10.30-kor kezdi meg munkáját az ellenzéki pártszövetség képviselői által megalakított testület, a Jobbikot Lukács László György és Potocskáné Kőrösi Anita képviseli majd. A munkát független szakértők segítik majd; az első ülésen részt vesz

  • dr. Ócsai Lajos, az Országos Tisztifőorvosi Hivatal nyugalmazott főosztályvezetője,
  • Várhegyi Éva, az MTA doktora, a Pénzügykutató Zrt. tudományos tanácsadója és
  • Csörgics Gábor Mátyás, az Éjszakai Városért Egyesület alelnöke is.