Kósa Lajos tagadja a korrupciógyanús pénzvisszaosztást

Kósa Lajos
Kósa Lajos
Facebook / Kósa Lajos

Tagadja Kósa Lajos fideszes politikus, hogy elfogadott volna pénzt vagy más vagyoni értéket a csengeri örökösnőként ismertté vált Sz. Gábornétól. A korrupciógyanúba keveredett fideszes képviselő a Telexhez eljuttatott közleményében ezt írja:

A csengeri örökösnőről szóló cikkekben szereplő, személyemről szóló feltételezésekről kijelentem:
semmiféle jogcímen, semmilyen összeget, vagyoni értéket soha nem fogadtam el, nem vettem át, sem a bíróság előtt álló személytől, sem mástól. Minden egyéb állítás alaptalan.
Minden eszközt igénybe veszek az engem ért sérelmek orvoslására. A bírósági eljárás lezárásáig nem nyilatkozom az ügyről.

Mint arról szombaton beszámoltunk, a Debrecen nagyjából 15 évnyi költségvetésének megfelelő összegről szóló örökség ügyében született nyomozati anyagban szerepel Sz. Gáborné vallomásának összefoglalója is. A csengeri örökösnő a hatóság előtt azt állította,

az ő számlájára kellett érkezni az EU-s pénzekből visszaosztott rész, melyért vagy személyesen a Fidesz-alelnök Kósa, vagy az ő sofőrje ment.

Az ügy furcsasága, hogy a korrupcióra utaló vallomás ellenére Kósa Lajost még tanúként sem hallgatta meg az ügyészség.

Terhelő vallomást tett Kósára a csengeri örökösnő, a fideszes politikust mégsem hallgatják ki

Vesztegetési pénz lehetett az a 68 millió forint, amit a csengeri örökösnő továbbíthatott Kósa Lajosnak - állítja Csárdi Antal, az LMP frakcióvezető-helyettese. A politikus szerint a csengeri örökösnőként elhíresült Sz. Gábornéhoz tíz tételben érkezhetett utalás a Kiskun Tender Kft.-től, amit később a címzett, azaz Kósa Lajos vagy az ő sofőrje vitt el készpénzben.