Ilyen érzéketlen talán még nem volt az Orbán-kormány egy elhunyt emberrel szemben

Ilyen érzéketlen talán még nem volt az Orbán-kormány egy elhunyt emberrel szemben

Március 5-én jelent meg a Telexen a hír, miszerint több, egymástól független forrás is azt állította, hogy a napokban koronavírusos lett, majd meghalt az egyik budapesti kaszinó egyik biztonsági őre. A középkorú férfi a Las Vegas Casino Tropicanában dolgozott. Az eset szomorúsága mellett pikáns is, hiszen nemsokkal korábban a portál videófelvételeket mutatott be arról, hogy pörög a kaszinóélet a járvány alatt. 

Még aznap írásbeli kérdéssel fordult a Belügyminisztériumhoz Kocsis-Cake Olivio, amelyben a Párbeszéd országgyűlési képviselője arra szeretett volna választ kapni, hogy 

  • Ki a felelős az elhunyt személy haláláért?
  • Érez-e felelősséget a kaszinókat nyitva tartató kormány az esett miatt?
  • Mostanra belátták, hogy hiba volt nyitva tartatni a kaszinókat?
  • Tudomásuk szerint az érintett kaszinó mit tett meg annak érdekében (például rendszeres tesztelés), hogy megelőzzék a vírus terjedését?

A választ tegnap, március 19-én írta alá Pintér Sándor államtitkára. Kontrát Károly egyszerűen semmibe vette az áldozatot, és még arra sem volt hajlandó, hogy hazudjon valamit. 

Tényleg csak ennyit válaszolt a fenti kérdésekre:

"A védelmi intézkedések ideiglenes szigorításáról szóló 104/2021. (III. 5.) Korm. rendelet értelmében 2021. március 8-ától tilos a játékkaszinónak, illetve a kártyateremnek látogatása és - az ott foglalkoztatottak kivételével - a helyszínen tartózkodás."

Ennyi (egy élet).

A Fidesz szerint "technikailag nem megoldható" az online pénztárgépek kaszinókba történő bevezetése

Egyre súlyosabb méreteket öltő harmadik hullám ide, csődközelbe jutott vállalkozások és bezárt szórakozóhelyek, éttermek tömkelege oda, vannak olyan zárt létesítmények, amelyek köszönik szépen, nagyon is jól vannak: ezek a kaszinók. Az utóbbi időben rendre előkerült a kérdés: ha minden más zárva van a koronavírus-járvány miatti szigorú szabályok értelmében, akkor hogyan fordulhat elő, hogy a kaszinókban úgy pöröghet a rulettkerék, minta nem lenne holnap.