Telex: a napokban koronavírus miatt halt meg az egyik budapesti kaszinó biztonsági őre

Telex: a napokban koronavírus miatt halt meg az egyik budapesti kaszinó biztonsági őre

Több, egymástól független forrás is azt állítja a Telexnek, hogy a napokban koronavírus miatt halt meg az egyik budapesti kaszinó biztonsági őre. A portál forrásai szerint a középkorú férfi a Las Vegas Casino Tropicanában dolgozott.

Az elmúlt napokban a Telex itt készített rejtett kamerás felvételeket, hogy megmutassák: a dolgozók sokszor egyáltalán nem tartatják be a vendégekkel a járványügyi szabályokat.

Én már arra mentem dolgozni, hogy le kell tesztelni minket, mert a kollégánk meghalt. Személyesen annyira nem érintett meg, de akkor azért beindult közöttünk az, hogy «jézusom, meghalt, miért nem zárunk már»? De itt addig tényleg nem történik semmi, ameddig nem fentről jön az utasítás

– közölte a portál egyik forrása.

Úgy tudni, a dolgozókkal gyorstesztet csináltattak, s azok ugyan mindenki esetében negatívnak bizonyultak, mostanra azonban már legalább húszan vannak otthon betegség miatt. 

A haláleset után egyébként a kaszinóban nagyobb fertőtlenítést tartottak, a dolgozókat azonban továbbra sem tesztelték rendszeresen, állítja a portál forrása. Ugyanakkor a munkát minden belépéskor hőmérőzéssel kezdik, és ha valaki rosszul érzi magát, azt azonnal hazaküldik. A maszkviselés dolgozóra és vendégre nézve egyaránt kötelező, illetve asztalpáronként egy-egy fertőtlenítő palackot is kitettek.

A Telex megkérdezte a kaszinók vezetését a történtekről, valamint azt is szerették volna tudni, milyen járványügyi védelmi intézkedéseket tesznek dolgozóik érdekében.

A portál az alábbi választ kapta:

a válaszok megismerésére ön és az ön által képviselt sajtószerv semmilyen jogcímen nem jogosult.

A Momentum egyébként kedden jelentette be, hogy a Telex korábbi cikke alapján feljelenti a Las Vegas Casinót a járványügyi szabályok megsértése miatt. A feljelentés meg is érkezett a rendőrséghez, de „annak tartalmát vizsgálják”. A jogszabály szerint pedig harminc napjuk van azt eldönteni, kezdnek-e bármit a feljelentéssel, ami újabb harminccal meghosszabbítható.