Idén is bizonytalan a gyerektáboroztatás, ami nem jó sem a gyerekeknek, sem a szülőknek, sem pedig a szervezőknek

Idén is bizonytalan a gyerektáboroztatás, ami nem jó sem a gyerekeknek, sem a szülőknek, sem pedig a szervezőknek

A szülők jó része már kiválasztotta a tábort gyermekének az idei vakációra, de sokan kivárnak, amíg végleges döntés születik arról, hogy a táborokat valóban meg lehet-e rendezni

- nyilatkozta a Privátbankárnak Tóth Béla, a Táborfigyelő gyermektábor-összehasonlító portál vezetője.

A gazdasági portál értékelése alapján a bizonytalan nyár miatt 65 százalékkal esett vissza a gyerektáborok iránti érdeklődés. Ugyanakkor az is tény, hogy továbbra is nagy az igény a táborokra az idén. 

Tóth Béla szerint érthető a szülők részéről, hogy a járvány miatt kivárnak, de ez szerinte több szempontból is kockázatos lépés a gyerekekre nézve, ugyanis, ha a jelentkezések a mai szinten maradnak még néhány hétig, a táboroztatók több turnust, esetleg kész táborokat is visszamondhatnak az érdeklődés hiányára hivatkozva. 

Ennek sajnos előjelei már most is látszanak

- tette hozzá Tóth Béla aki a kormányzati bejelentések alapján arra számít, hogy az oltások ütemezése nyomán, szabad nyara lehet a gyerekeknek, végre kiszabadulva a négy fal közül, önfeledten játszva a kortársaikkal. Azonban ha nem lesz elegendő kínálat a vakációs lehetőségekből, úgy ez nem tud megvalósulni és ez már az ágazat egészére is kihathat, mert még egy bizonytalan kimenetelű nyarat nagyon sok táboroztató már nem tud kigazdálkodni.

A Táborfigyelő vezetője jelezte, nagyon fontos számukra a szülők bizalma, támogatása a táborszervezők irányába, ráadásul anyagi kockázata a családoknak nincs, mert ha nem lehet táborokat szervezni a nyáron a Covid miatt, úgy minden korábban befizetett előleg visszajár a szülőknek.

A fenti bizalom mellett a szektor arra kéri a döntéshozókat is, ahogy ezt a járványhelyzet engedi, jelentsék be, hogy táborozhatnak a gyerekek nyáron, mert ez újfent elősegítené a jelentkezések elindulását

- javasolta a Táborfigyelő vezetője.