Előválasztás: Dorosz Dávidot támogatja a Jobbik Pest 5-ös választókerületben

Előválasztás: Dorosz Dávidot támogatja a Jobbik Pest 5-ös választókerületben

Pest 5-ös választókerületben a Jobbik Dorosz Dávidot, a Párbeszéd és az MSZP jelöltjét támogatja az előválasztáson. Jakab Péter Facebook bejegyzésében azt írja, "a fideszes rezsimet csak közösen, összefogással lehet legyőzni. Nincs B-válaszlehetőség. Ezt ismerték fel a kormányváltást akaró magyar emberek is. Ők bíztak meg minket, hogy működjünk együtt. Mi megtettük Pest megyében is. Ahol mi tudunk legtöbbet tenni, örömmel vállaljuk a feladatot. Ahol más képes erre, őt kell támogatnunk".

A pesti agglomerációnak 11 éve csak kormánypárti képviselői vannak a parlamentben, de már többször bebizonyosodott: ők nem a választóikat, hanem a Fideszt képviselik. Dorosz Dávid, a Párbeszéd és az MSZP jelöltje korábban is volt már aktív és sikeres politikus, 2010 és 2014-között országgyűlési képviselő is. Tudja, hogyan kell nyerni a Fidesszel szemben: 2019-ben kampányfőnökként segítette győzelemre Karácsony Gergely főpolgármesteri kampányát

- fogalmaz a Jobbik elnöke és miniszterelnök-jelöltje.

Jakab posztjában hangsúlyozta, "az agglomerációban élőknek is járnak a budapestihez hasonló szolgáltatások, ahogy biztos megélhetés is jár mindenkinek. Itt az ideje, hogy valaki ezt képviselje a luxusjachtozó-helikopterező fideszes oligarchák helyett".