Ha a pénzről van szó, Orbán nem homofób: újabb német multi fogadja el a magyar állam támogatását

Ha a pénzről van szó, Orbán nem homofób: újabb német multi fogadja el a magyar állam támogatását

Miközben zajlik a hangos ideológiai vita az Európai Unióban arról, hogy Orbán Viktor és/vagy Magyarország mennyire homofób, és hogy a magyar szurkolók, vagy a szivárvány karszalagos németek a nácik, a felszín alatt azért minden rendben van, és zavartalanul megy a biznisz. 

A szivárványon túl

Ma például Szijjártó Péter külgazdasági miniszter egy újabb német beruházást jelentett be, megépül a TK Elevator új regionális szolgáltató központja Budapesten. "A TK Elevator új budapesti szolgáltató központjában alapvetően pénzügyi és HR területen fognak munkát végezni az új munkatársak a vállalatcsoport európai és afrikai tevékenységeihez kapcsolódóan" - idézi az MTI Szijjártó Pétert.

Hozzátette: annak érdekében, hogy a vállalat új munkatársai megfelelőképpen el tudják látni a munkájukat, a TK Elevator egy 900 millió forintos képzési programot indít, amihez a kormány 400 millió forintos támogatást biztosít, mivel ezzel 220 új munkahely jön létre.

A külügyminiszter kiemelte, hogy Magyarországon kívül még sokan szerették volna elnyerni ezt a beruházást, hiszen a szolgáltató központi általában olyan ágazat, amelyek a gazdaságok dimenzióváltásához nagymértékben hozzá tudnak járulni. Magyarországon immár 130 szolgáltatóközpont működik, amelyek 64 ezer magyar fiatalnak adnak munkát, mintegy 81 százalékuk felsőfokú végzettségű, az átlag életkoruk pedig 32 év.

Orbán a Soros

Ahogy arról tegnap beszámoltunk, Orbán Viktor is tudatosan vállalja az újabb ideológiai harcot a pedofilellenes törvény homoszexualitást érintő módosítása miatt, és már szivárványos országokról beszél.

"A sok problémával küzdő EU-nak pedig még jól is jöhet egy rosszfiú, akire lehet ujjal mutogatni, mert addig sem kell önvizsgálatot tartania a különböző hiányosságai miatt. Láthattuk, hogy akár a francia elnök Macron, akár a holland miniszterelnök Rutte is tudta belpolitikai haszonszerzésre használni Orbánt, Orbán az ő Soros Györgyük. Úgy vélem amíg a gazdasági érdekei nem sérülnek a hazánkban termelő külföldi nagyvállalatoknak, addig az EU nem fog a szavakon túl komoly intézkedéseket foganatosítani Orbánnal szemben"

- mondta ezzel kapcsolatban az Alfahírnek Pék Szabolcs, az Iránytű Intézet elemző.