Orbán szerint nem okos dolog, hogy a németek újra karszalagban demonstrálnak

Orbán szerint nem okos dolog, hogy a németek újra karszalagban demonstrálnak

Orbán Viktor miniszterelnök Szamizdat 11. fantázianéven jelentetett meg egy összefoglalót a pedofilellenes törvény homoszexualitást értintő módosításai körül kialakult/kialakított nemzetközi helyzetről. 

Nyilván a tétnélküli harc végső kimenetele kérdéses, azt ugyanakkor a '22-es választásokra készülő fideszes kormányfő ismét elérte, hogy tematizálja az Európai Uniót, és megint valaki vagy ellene, vagy mellette kell, hogy álljon. 

A pillanat uralásának kimaxolására egy másik fontos példa - és a vitában egy új motívum -, hogy Orbán Viktor (illetve a Habony-Rogán politikai boszorkánykonyha) egy új kifejezést is bevezetett a politikai ellenfeleire:

szivárványos országok.

Ezt egészen biztos, hogy nemsokára sokat fogjuk hallani. 

A visszatérő motívum a bevándorlás kérdése, de ezt nem is rejti véka alá Orbán Viktor. Szerinte a pedofilellenes törvényről szóló uniós vita

"kísértetiesen hasonlított a 2015. júniusi vitára, amely az Európára törő migránsinvázió miatt robbant ki. Mindkettő erkölcsileg nehéz, politikailag fontos és intellektuálisan szép vita volt".

Orbán szerint a nem liberális demokraták (mi lett az illiberálisokkal?! - a szerk.) szerint különböző válaszok lehetségesek, "és ehhez minden államnak és népnek joga van, és csak az „egység a sokféleségben” megközelítéssel tartható egyben az Európai Unió".

Arról is ír, hogy a mostani vitában, "amely a gyermekek szexuális neveléséről szól", a liberálisok szerint a gyermekek kezébe kell adni azokat az érzékenyítő kiadványokat, amelyek felvilágosíthatják őket a heteroszexualitásról, a homoszexualitásról, a biológiai nem elhagyásáról és a nemváltó operációkról. "A liberálisok szerint ez a gyermek emberi joga, a szülő döntése nem lehet kizárólagos, az állami intézményeknek ebben szerepe, sőt elsőbbsége van. Szülői jóváhagyás nélkül, állami korlátok nélkül lehet érzékenyíteni a gyermekeket. A nem liberális demokraták szerint a gyermek szexuális nevelése a szülő joga, és ebben az ő beleegyezése nélkül se az állam, se a pártok, se az NGO-k, se a szivárványos aktivisták nem játszhatnak szerepet" - fogalmaz Orbán Viktor. 

És akkor a már beharangozott új politikai fogalom: 

"A szivárványos országoknak joguk van túllépni a bináris, férfi-nő, anya-apa rendre épülő társadalmi berendezkedésen. Régen ők is ilyenek voltak, de jól megfontoltan és szándékaikat az állami politika rangjára emelve átléptek egy másik dimenzióba".

Orbán Viktor amúgy elég csípősen odaszúr a németeknek is, ugyanis szerinte pont Németország a zászlóshajója azoknak az országoknak, akik meg akarják kérdőjelezni más országok jogait. 

"Hogy okos dolog-e újra karszalagban demonstrálni és a müncheni futballstadionban a magyar himnusz közben szivárványos zászlóval a játéktérre rohanni, abban nem vagyok biztos"

- utalt a magyar miniszterelnök alig burkoltan Németország náci múltjára.

Amúgy azt EBBEN A CIKKÜNKBEN is leírtuk, Németország és Magyarország amúgy köszöni, jól el van egymással, remekül működik a német autóipari multik magyarországi gyarmatosítása, az állami támogatások kicsatornázása, illetve a rabszolgatörvény elfogadtatása a magyar törvényhozással. 

Mert hogy megint mennyire semmitmondó, és igazából mindenki számára nyerhető a törvényről szóló vita, arról maga Orbán Viktor rántja le a leplet:

"Hogy a bináris vagy a szivárványos világban jobb-e élni, és miért, abban mindkét fél a maga véleménye mellett érvel. Mindenkinek a maga igazsága".