Varga Judit fake news terjesztőnek nevezte Hamiltont, majd arra kérte, inkább maradjon az autóversenyzésnél

Varga Judit fake news terjesztőnek nevezte Hamiltont, majd arra kérte, inkább maradjon az autóversenyzésnél

Lewis Hamilton sem úszta meg a magyar kormány haragját, miután az alaposan elferdített pedofiltörvényre reagált nyilatkozatában.

A Forma -1-es pilóta a Magyar Nagydíj miatt tartózkodik Magyarországon, ami kapcsán Instagram-oldalán fejtette ki, hogy Orbánék homofóbtörvénye elfogadhatatlan.

Mindenki megérdemli, hogy önmaga legyen, függetlenül attól, hogy kit szeret vagy hogyan azonosítja magát. Arra biztatom a magyar embereket, hogy a közelgő választáson a szavazatukkal támogassák az LMBTQ-közösség jogainak védelmét, hiszen most nagyobb szükségük van a támogatásra, mint valaha

- tette hozzá Hamilton, ami mellett Varga Judit igazságügyi miniszter képtelen volt szó nélkül elmenni. Facebook-posztjában úgy véli, a versenyző is "csatlakozott a gyermekvédelmi törvényünket támadó nemzetközi fake news-gyártók táborához", majd felvilágosította a hétszeres Forma-1-világbajnokot arról, hogy "a magyar gyermekek védelme a magyar szülőkre tartozik és nem külföldi autóversenyzőkre."

Varga mindezzel nem érte be, és az online-szájkarate Chuck Norrisaként bevetette a mindent elsöprő pörgőrúgását is:

Jómagam a KRESZ vizsgára nem a sajtóból készültem, hanem tankönyvekből. Javaslom Lewis Hamiltonnak is, hogy mielőtt butaságokat állít, olvassa el a magyar gyermekvédelmi törvényt. A cipész maradjon a kaptafánál, a FORMA 1-es pilóta pedig az autóversenyzésnél

- zárta KO-val a visszavágást, ezzel megvédve a magyar kormány becsületét. Persze a sportszerűség kedvéért a miniszter sok sikert kívánt Hamiltonnak a Hungaroringen.