Varga Judit fake news terjesztőnek nevezte Hamiltont, majd arra kérte, inkább maradjon az autóversenyzésnél

varga judit
Varga Judit Facebook-oldala

Lewis Hamilton sem úszta meg a magyar kormány haragját, miután az alaposan elferdített pedofiltörvényre reagált nyilatkozatában.

A Forma -1-es pilóta a Magyar Nagydíj miatt tartózkodik Magyarországon, ami kapcsán Instagram-oldalán fejtette ki, hogy Orbánék homofóbtörvénye elfogadhatatlan.

Mindenki megérdemli, hogy önmaga legyen, függetlenül attól, hogy kit szeret vagy hogyan azonosítja magát. Arra biztatom a magyar embereket, hogy a közelgő választáson a szavazatukkal támogassák az LMBTQ-közösség jogainak védelmét, hiszen most nagyobb szükségük van a támogatásra, mint valaha

- tette hozzá Hamilton, ami mellett Varga Judit igazságügyi miniszter képtelen volt szó nélkül elmenni. Facebook-posztjában úgy véli, a versenyző is "csatlakozott a gyermekvédelmi törvényünket támadó nemzetközi fake news-gyártók táborához", majd felvilágosította a hétszeres Forma-1-világbajnokot arról, hogy "a magyar gyermekek védelme a magyar szülőkre tartozik és nem külföldi autóversenyzőkre."

Varga mindezzel nem érte be, és az online-szájkarate Chuck Norrisaként bevetette a mindent elsöprő pörgőrúgását is:

Jómagam a KRESZ vizsgára nem a sajtóból készültem, hanem tankönyvekből. Javaslom Lewis Hamiltonnak is, hogy mielőtt butaságokat állít, olvassa el a magyar gyermekvédelmi törvényt. A cipész maradjon a kaptafánál, a FORMA 1-es pilóta pedig az autóversenyzésnél

- zárta KO-val a visszavágást, ezzel megvédve a magyar kormány becsületét. Persze a sportszerűség kedvéért a miniszter sok sikert kívánt Hamiltonnak a Hungaroringen.